FC Roskilde – HB Køge

FC Roskilde 1 - 0 HB Køge
25 apr 2011

Tolv kampe i træk uden nederlag – heraf elleve sejre – skulle der gå, før HB Køge blev besejret i en 1. divisionskamp. FC Roskilde afgjorde lokalopgøret i Roskilde Idrætspark allerede efter 58 sekunder.

 

Så kort tid var der nemlig spillet af mandagens lokalopgør før hjemmeholdets Christian Hansen havde udnyttet passivt HBK-forsvarsspil og sendt bolden i nettet bag Morten H. Jensen.

 

Den værst tænkelige start for HB Køge, der til kampen måtte undvære et offensivt trekløver i karantæneramte Søren Nielsen samt de to skadede Simon Makienok Christoffersen og Fabinho. I deres fravær var der comeback til Marcel Rømer, der indtog pladsen lige bag Lee Rochester Sørensen helt fremme i angrebet. På venstrekanten startede Mads Laudrup for første gang på banen siden sin alvorlige knæskade sidste sommer.

 

HB Køge havde svært ved at få spillet til at hænge sammen på den vanskelige bane, og det var ikke mange målchancer der blev produceret.

 

Ti minutter før pausen så det ud til at opgaven med at komme tilbage i kampen blev en smule lettere da hjemmeholdets Jesper Håkansson blev smidt ud for at sparke ud efter Andreas Sørensen i en nærkamp. Med ti mod elleve i en time så det pludselig lysere ud for HB Køge, selvom man i resten af første halvleg stadig havde svært ved at skabe de helt store chancer.

 

Efter pausen var bolden mest på HBK-fødder, men den første – og største – chance tilfaldt FC Roskilde. Efter en lynhurtig omstilling røg en FCR-angriber alene igennem, men kun fremragende keeperspil fra Morten H. Jensen forhindrede en 2-0-føring.

 

HB Køge pressede godt på i resten af kampen, men chancerne udeblev, og trods flere indlæg fra kanterne lykkedes det ikke at fremtvinge et udlignende mål. Små ti minutter før tid var Stefan Hansen brudt igennem på højrekanten, men han faldt omkuld i feltet og appelerede for straffespark. Dommerens fløjte forblev dog tavs.

 

Det lykkedes ikke for HB Køge at fremtvinge udligningen, og dermed blev FC Roskilde det første hold starten af oktober, der besejrede HB Køge.

 

På lørdag den 30. april kl. 15.00 spiller HB Køge en ny vigtig kamp når Viborg FF kommer forbi SEAS-NVE Park. Til den kamp har Arbejdernes Landsbank sørget for gratis entre.

 

Mål

1-0 // Christian Hansen (1.)

 

Advarsler, HB Køge

Kenneth Bjergsted, Andreas Sørensen og Stefan Hansen

 

Udvisning

Jesper Håkansson, FC Roskilde (35.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Kenneth Bjergsted

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Andreas Sørensen

Martin Christensen

Lasse Kronborg

Nicolaj Madsen

Mads Laudrup

Marcel Rømer

Lee Rochester Sørensen

 

Udskiftninger

Arman Mehakovic ind // Mads Laudrup ud (32.)

Tobias Thomsen ind // Lee Rochester Sørensen ud (59.)

Marco Agger ind // Kenneth Bjergsted ud (72.)

 

Tilskuertal

1.220 tilskuere i Roskilde Idrætspark