FC Roskilde – HB Køge

FC Roskilde 1 - 2 HB Køge
27 okt 2011

HB Køge og FC Roskilde måtte torsdag aften ud i forlænget spilletid da de to hold mødtes i 1/8-finalen i DBU Pokalen. Slutteligt var det dog HB Køge der med cifrene 2-1 spillede sig videre til kvartfinalen. Alle kampens scoringer faldt i den forlængede spilletid.

 

Forud var gået en kamp, hvor HB Køge havde masser af gode chancer mod et FC Roskilde-mandskab, der midtvejs i første halvleg blev reduceret til ti mand da holdets anfører Casper Grønn gik for voldsomt ind i en tackling af Thomas G. Christensen. Rødt kort og dermed kunne HB Køge spille den resterende del af opgøret med en mand i overtal.

 

Efter udvisningen lagde FC Roskilde naturligt stort fokus på defensiven, og HB Køge måtte tænke kreativt for at lirke hjemmeholdets forsvar op. Det lykkedes en del gange, men skarpheden foran kassen manglede. Før pausen havde både Adeola Runsewe og Marcel Rømer fine muligheder, men halvlegen endte uden scoringer.

 

Også anden halvleg endte målløs. Det selvom HB Køge intensiverede presset mod hjemmeholdets mål og tilspillede sig endnu flere muligheder. Blandt andet havde Adeola Runsewe et par store chancer, mens også Lasse Kronborg med et kvalificeret langskud sendte hjemmeholdets keeper på arbejde.

 

Kampen sluttede uden scoringer, og dermed måtte HB Køge – som det også var tilfældet i 1/16-finalen mod Esbjerg – ud i forlænget spilletid for at afgøre sagerne.

 

Indskiftede Martin Christensen var manden med den første forløsende scoring da han i feltet tog bolden godt med med brystkassen for derefter køligt at trille bolden i nettet. Og han var faktisk tæt på at blive dobbelt målscorer, Polle, for senere i første halvleg af forlængelsen var det stolpen der forhindrede en øget føring.

 

Den øgede føring kom efter sidebyttet da Simon Makienok Christoffersen flot fik sparket bolden i nettet til 2-0, og dermed burde kampen være lukket. Lidt spænding kom der dog til sidst for et par minutter før kampens sidste fløjt fik FC Roskilde reduceret til 1-2, men derved blev det, og dermed er HB Køge helt fortjent videre til kvartfinalen i DBU Pokalen.

 

Mål

0-1 // Martin Christensen (94.)

0-2 // Simon Makienok Christoffersen (113.)

1-2 // Ole Budtz (117.)

 

Udvisning

Casper Grønn, FC Roskilde (31.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Brad Rusin

Ronnie Bendtsen

Adeola Runsewe

Nicolaj Madsen

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Bo Storm

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Fabinho ind // Marcel Rømer ud (60.)

Marc Rochester Sørensen ind // Bo Storm ud (76.)

Martin Christensen ind // Thomas Sørensen ud (86.)

 

Tilskuertal

725 tilskuere i Roskilde Idrætspark