FC Roskilde – HB Køge

FC Roskilde 1 - 1 HB Køge
22 aug 2014

Der er ingen grund til at gøre en kort historie lang. Der var bare spillet mindre end fem minutter, da en halv snes HB Køge spillere sov i forbindelse med et frispark på Roskildes banehalvdel, og Emil Nielsen få sekunder senere kunne spille Brøgger helt fri for mål.


Derfra parkerede Roskilde bussen solidt på egen banehalvdel, og HB Køge fik foræret hele spillet og spillede også pænt rundt, men FC Roskilde stod godt på banen og fik blokeret de fleste af de tilløb til chancer som HB Køge kom frem til. En genialitet fra Bruninho som oplæg til Sylvester Seeger-Hansens afslutning, der bestemt havde fortjent at gå i mål med det oplæg, var eneste HB Køge forsøg i første halvleg. I alt fem chancer stod der på blokken ud for HB Køge set over hele kampen, mens FC Roskilde kun nåede op på tre. Det var på omstillinger og i særdeleshed qua Emil Nielsens hurtighed, at FC Roskilde havde et våben, de hele tiden lå på lur med.

Efter et kvarters spil af anden halvleg begyndte HB Køge kombinationerne stille og roligt at flyde. Og nu mere og mere i retning af FC Roskilde målet. Philip Zinckernagel, Bruninho og Kristian Pedersen kom ved flere lejligheder bag om de respektive backs, men kvaliteten og ikke mindst den blå/sorte tilstedeværelse manglede ved flere lejligheder i boksen foran mål.

Udligningen kom alligevel, da Brandao var kvik i opfattelsen og kom først til en bold bag FC Roskildes bagkæde. Han var lige nået ind i feltet og havde headet bolden forbi målmanden, da denne kolliderede med ham. Dommeren takserede korrekt forseelsen til et straffespark, mens fraværet af et rødt kort var mere diskutabelt.

Bruninho eksekverede nogenlunde sikkert, og så kunne Svanerne rejse hjem med et uafgjort resultat fra lokalopgøret. Men også med en mat fornemmelse, for kampen kom aldrig op i det tempo, som HB Køge havde ønsket sig, og takterne fra AGF kampen med højt pres, hurtige generobringer og blikket fremad med bolden blev kun ganske sjældent videreført denne kolde sensommeraften i Roskilde Idrætspark.
På onsdag venter Næstved på udebane i pokalen. Næste kamp i rækken er søndag den 31. august kl. 15.00 mod AC Horsens hjemme på SEAS-NVE.  

 

FC Roskilde-HB Køge

Mål

1-0 // Lars Brøgger Hansen (4.)
1-1 // Bruninho (83.)

 

Advarsler, HB Køge

78. Philip Zinckernagel

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Anders Nielsen

Luka Bogdan

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Sylvester Seeger-Hansen

Rasmus Nielsen
Kristian Andersen

Philip Zinckernagel

Bruninho

Brandao

 

Udskiftninger

Jannik Skov Hansen ind // Philip Zinckernagel (79.)

Daniel Arrocha ind // Kristian Andersen ud (79.)

Olajide Samuel Owolabi ind // Kristian Andersen ud (90.)
 

Tilskuertal

1.423 tilskuere i Roskilde Idrætspark