FC Roskilde – HB Køge

FC Roskilde 1 - 0 HB Køge
07 aug 2015

Mod Lyngby i sæsonens første udekamp måtte HB Køgespillerne gå fra banen med et 0-1 nederlag, hvor målet blev scoret på straffespark. Mod FC Roskilde måtte HB Køge spillerne igen forlade banen med nederlagets bitre smag i munden, med et 0-1 nederlag. Målet scoret på et straffespark ikke engang dommeren så.

 

Der er garanti for en gedigen fight når lokalrivalerne fra HB Køge og FC Roskilde møder hinanden. Kampen i Bet25 Ligaen mellem de to hold fredag aften var ingen undtagelse.

 

Allerede inden første halvleg var spillet færdig – og i øvrigt var forlænget med hele seks minutter – havde begge hold foretaget udskiftning. Ud for HB Køge gik Rasmus Nielsen som ikke rigtig kom sig anden gang han måtte tage tælling efter en tackling.

 

HB Køge havde via deres bedre fysik et overtag i spillet, men formåede ikke at producere de helt store chancer. Der var skud udefra, som flot, og let, blev plukket af FC Roskildes målmand Thomas Villadsen. Egentlig gennemspillede angreb med chancer til følge var der kun tilløb til, men der var ingen der stor foran målet og bankede bolden ind.

 

Til gengæld var HB Køge heldige med ikke at komme bagud da holdets store forsvarsspiller Radanfah Abu Bakr parerer et indlæg på egen overligger efter 42 minutter. Det blev ved 0-0 ved pausen.

 

I pausen vælger cheftræner Henrik Pedersen at tage Brandão ud og sætte Sami Kamel ind.

 

Mønsteret fra første halvleg fortsatte i anden. HB Køge forsøger at nedkæmpe FC Roskildes midtbane og forsvar, men de forsvarer sig godt, ”Ørnene” fra Roskilde, og allerede efter ti minutter af anden halvleg får man den fornemmelse, at 0-0 sikkert ikke er noget dårligt gæt på kampens resultat.

 

Lige indtil en HBK-spiller går i ryggen på en FC Roskilde spiller på kanten af straffesparksfeltet, hvor de begge er i fight om en høj bold. Bolden var reelt på vej ud af feltet. Dommerens fløjte forblev tavs og spillet fortsatte… nogle sekunder.

 

Så vælger dommeren på linievogterens anbefaling at dømme straffespark. Stor opstand fra HB Køgespillernes side, men det er vist aldrig lykkedes noget hold at omgøre en dommers kendelse om et straffespark på trods af massive protester.

 

Hjemmeholdets Bajram Fetai viste heller ingen nåde på straffesparket, som han sparkede ubarmhjertigt ind til højre i målet, hvor Frederik Due var gået til venstre.

 

HB Køge rystede hændelsen af sig og forsøgte at lægge et pres på FC Roskilde som absolut ikke skulle andet i resten af kampen, end at trække minutter af uret, og i øvrigt sparke bolden væk fra egen bane.

 

HB Køge havde også chancer på skud udefra, men Thomas Villadsen formåede at redde de nærgående forsøg, hvis ikke det i Kristian Andersens tilfælde gik over mål på en god chance kort før tid.

 

Efter kampens afslutning fik Mark Gundelach sit andet gule kort, og dermed rødt. Han er dermed ude af næste uges lokalopgør mod Næstved.

 

FC Roskilde vandt 0-0-kampen med 1-0. HB Køge får chancen for at få sæsonens første sejr i pokalkampen på onsdag i Rødovre mod Avarta.  

 

Mål

1-0 // Bajram Fetai, str. (60.)

 

Advarsler, HB Køge

Radanfah Abu Bakr

 

Udvisning, HB Køge

Mark Gundelach, 2 x gult (94.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Radanfah Abu Bakr

Kristian Pedersen

Rasmus Nielsen

Delphin Tshiembe

Sylvester Seeger-Hansen

Kristian Andersen

Brandão

Nikolaj Hansen

 

Udskiftninger

Kristoffer Munksgaard ind // Rasmus Nielsen ud (35.)

Sami Kamel ind // Brandão ud (46.)

Justin Shaibu (U/19) ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (86.)

 

Tilskuertal

1.348 tilskuere i Roskilde Idrætspark