FC Roskilde – HB Køge

FC Roskilde 2 - 3 HB Køge
21 aug 2019 - 19:00Roskilde Idrætspark

Tre point! Så kort kan regnskabet gøres op efter onsdagens lokalopgør i Roskilde Idrætspark, hvor der var drama for alle entrépengene i det der endte med en fuldt fortjent sejr til HB Køge.

Det var for HB Køges vedkommende sæsonens første sejr, og den kom i hus efter en helhjertet indsats over hele linien. Drengene ville vinde, og det lyste ud af dem.

Morten Karlsens tropper satte sig hurtigt på kampen, og efter 17 minutter var Martin Koch Helsted tæt på at bringe HB Køge i front da han jagtede en løs bold, nåede den og forsøgte at vippe den over hjemmeholdets fremadstormende Frederik Vang. Desværre sneg bolden sig forbi den forkerte side af stolpen.

Efter 28 minutter var det Jakob Johansson, der fik en fin chancen efter godt opspil fra Magnus Häuser og Stephan Petersen, men Johansson fik ikke ordentligt træf på bolden.

Det fik Martin Koch Helsted til gengæld få minutter senere. Et stærkt gennembrud af Christian Overby endte hos Johansson, der med hovedet dirigerede bolden på tværs til Martin Koch Helsted, der sikkert headede HB Køge i front til en fortjent føring.

Syv minutter inden pausen var det tæt på 2-0. Først sparkede Martin Koch Helsted på stolpen, og returen var Johansson først over, men får tæt under mål ikke ordentligt styr på læderkuglen inden FC Roskilde fik afværget.

I stedet slog hjemmeholdet til i den anden ende på en af holdets første chancer i kampen. En løs bold lander pludselig hos Abdoulie Njai, der tørt sparkede bolden ind bag Mendoza i HB Køge-målet, der ikke kunne gøre noget i den situation.

HB Køge skulle i anden halvleg forsøge at arbejde videre i samme spor som i første halvleg, men efter bare fem minutter slog FC Roskildes Mileta Rajovic til og sparkede sit hold i front da han kom alene igennem.

Kampen var vendt på hovedet, og FC Roskilde nu noget ufortjent foran. Scoringen rystede HB Køge, der lige skulle finde tilbage til takterne fra første halvleg, men da først de blev fundet, så gik det hele igen HB Køges vej.

Med tyve minutter tilbage af kampen sparkede Stephan Petersen et milimeterpræcist indlæg ind i pandebrasken på Martin Koch Helsted, der for anden gang i kampen bruge hovedet til at få netmaskerne til at blafre i aftensolen på Roskilde Idrætspark.

HB Køge var nu igen ovenpå og bare seks minutter efter udligningen slog Liam Jordan til med lidt af et drømmehug. Flot, flot flugter af den 21-årige sydafrikaner, der dermed gjorde sig selv til matchvinder.

Scoringen blev nemlig kampens sidste. HB Køge kørte kampen sikkert i land, og kunne til slut juble over tre point og med stor begejstring brøle sejrssangen ud i omklædningsrummet under tribunen i Roskilde Idrætspark. Sådan!

FC Roskilde – HB Køge // 2 – 3

0-1 // Martin Koch Helsted (30.)

1-1 // Abdoulie Njai (40.)

2-1 // Mileta Rajovic (50.)

2-2 // Martin Koch Helsted (69.)

2-3 // Liam Jordan (76.)

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Magnus Wørts

Matthew Briggs

Christian Overby

Stephan Petersen

Magnus Häuser

Martin Vingaard

Tobias Christensen

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Liam Jordan ind // Magnus Häuser ud (53.)

Jubril Adedeji ind // Jakob Johansson ud (58.)

Jean Claude Bozga ind // Magnus Wørts ud (74.)

Tilskuertal

874 tilskuere i Roskilde Idrætspark