FC Vestsjælland – HB Køge

FC Vestsjælland 1 - 2 HB Køge
04 nov 2012

Der var dramatik for alle entrépengene da HB Køge søndag eftermiddag var på besøg hos Betsafe Ligaens tophold, FC Vestsjælland, der før kampen var ubesejret i de seneste otte kampe, og derfor et hold fyldt med selvtillid.

 

Hjemmeholdets farligste våben hidtil i sæsonen har været dødboldene, men her havde cheftræner Per Frandsen forberedt sine spillere så grundigt, at det sjældent blev rigtig farligt når en lang bold blev kastet ind i feltet, eller et hjørnespark sparket indover.

 

Kampen startede som en jævnbyrdig affære med to hold der brugte tid på at se hinanden an. Det var derfor småt med chancerne før pausen, hvor der dog faldt en enkelt scoring. Sat ind på et straffespark tyve minutter inde i kampen af hjemmeholdets Casper Henningsen.

 

Scoringen slog dog ikke HB Køge ud. De limegrønklædte HBK-spillere forsøgte at spille sig frem gennem en godt organiseret hjemmedefensiv, men det var få gange at det for alvor lykkedes, og når det gjorde, så stod Thomas Mikkelsen i FCV-målet i vejen.

 

Efter pausen kom der flere chancer i kampen. HB Køge gik længere frem på banen, hvilket skabte åbninger bagude, men Morten H. Jensen i HBK-målet leverede flere fine redninger, og i den anden ende testede Jeppe Kjær op til flere gange Thomas Mikkelsen i målet – uden held.

 

I kampens sidste kvarter overtog HB Køge al initiativ i kampen, og med tolv minutter tilbage af kampen appellerede HB Køge for straffespark da Vito Hammershøy-Mistrati faldt til jorden i feltet efter at være trukket forbi sin direkte modstander.

 

Dommer Benjamin Svedborgs fløjte var dog tavs – hvilket den til gengæld ikke var få minutter senere da Jeppe Kjær blev offer for en sen tackling. Straffespark til HB Køge og 1-1 ved Bo Storm, der blev skiftet ind til sit comeback tidligere i halvlegen.

 

Med 1-1 på tavlen åbnede kampen helt op igen, og den næste periode af kampen bød på chancer i begge ender. Et minut inde i overtiden kom et af afslutningens mest dramatiske højdepunkter da Jeppe Kjær på kanten blev nedlagt af den tidligere HBK-forsvarer Ronnie Bendtsen, der i situationen var sidste mand.

 

Situationen bragte sindene i kog i HBK-lejren, men frustration blev kort efter afløst af glæde da Anders Kaagh tæt under mål fik sparket bolden i nettet til en forløsende 2-1-sejr over FC Vestsjælland.

Mål

1-0 // Casper Henningsen, str. (19.)

1-1 // Bo Storm, str. (83.)

1-2 // Anders Kaagh (90.+2.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Nigel Marples

Christian Traoré

Andreas Sørensen

Thobias Ndungu

Simon Richter

Marcel Rømer

Andreas Baes

Vito Hammershøy-Mistrati

Jeppe Kjær

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Bo Storm ind // Simon Richter ud

Lee Rochester ind // Andreas Baes ud

Lars Brøgger ind // Thobias Ndungu ud

 

Tilskuertal

1.326 tilskuere på Slagelse Stadion