FC Vestsjælland – HB Køge

FC Vestsjælland 0 - 2 HB Køge
29 nov 2015

Det var et råkoldt og vådt Harboe Arena der skulle danne ramme om efterårssæsonens sidste kamp mellem hjemmeholdet FC Vestsjælland og HB Køge. Der var heller ikke mange der havde fundet vej til stadion, men til gengæld var begge hold klar fra start til at gå på juleferie med en sejr. Nedrykkerne fra FC Vestsjælland havde mest brug for de tre point, da de har lagt sig solidt på jumbopladsen i rækken, mens HB Køge med en sejr for alvor kan lægge bundplaceringen bag sig og så småt begynde at kikke opad. 

 

Kampens først chance fik hjemmeholdet også spillet sig til, men ingen nåede frem til tværafleveringen foran mål. Et par minutter efter var Sami Kamel, der havde fået chancen fra start, dog lige ved at smutte igennem på en friløber. HB Køge var dog tæt på to gange på frispark. Først ved Kristian Andersen, der hopper en gang på oversiden af overliggeren efter et kvarter, og fire minutter efter ved Sami Kamel, der nok var tættest på, men målmand Thomas Mikkelsen får parereret til hjørne. Efter 32 minutter er en FCV spiller fri midt foran mål i det lille felt, men skyder lige på Due der relativt nemt redder på trods af distancen. Halvlegen havde et lille overtag fra udeholdets side, men chancerne var ligeligt fordelt. 

Efter pausen startede HB Køge som fyr og flamme. Allerede i første minut efter pausen, var Rasmus Nielsen tæt på at sparke HB Køge foran, men bolden går lige forbi. Anfører Nielsen havde fået en overraskende offensiv rolle, og var i perioder forreste mand. Men det første kvarter var det HB Køge der sad på, og i perioder var det nærmest powerplay foran FCV målet. Hjemmeholdet kunne slet ikke nå op i det tempo HB Køge spillede i. Sami Kamel og Delphin Tshiembe havde fine chancer, men efter et kvarter kom det første mål. Kristian Andersen tager en dribletur og bliver nedlagt et par meter fra straffesparksfeltet i venstre side. Det er Kristian Andersen, der er fast frisparksskytte for HB Køge, og det var helt tydeligt at han sigtede efter Søren Henriksen, som også når højest og header ned og bolden nærmest sjutter under målmand Thomas Mikkelsen og i mål. Helt fortjent på baggrund af den start HB Køge havde i anden halvleg. 

 

Ni minutter senere lukker Kristian Andersen selv kampen. Han bliver spillet fri foran mål og mens hjemmeholdet appelerede for off-side scorer han i to forsøg på Thomas Mikkelsen og dermed skulle den kamp være lukket. HB Køge var helt fint tilfreds med føringen og ville gerne spille de sidste 21 minutter ved at lade FC Vestsjælland spille sig trætte ved at forsøge at score mod et meget sikkert HB Køge forsvar. Det måtte give omstillinger til HB Køge og det gjorde det også. HB Køge formåde blot ikke at udbygge føringen.

FC Vestsjælland forsøgte at lægge et vist pres på svanernes forsvar, men kunne slet ikke slå sig igennem. Dertil er HB Køge forsvaret for sammentømret. HB Køge pillede minutter af uret og kørte sikkert kampen hjem. Det var også vigtigt at holde clean sheet.

HB Køge hopper op på 7. pladsen og er nærmere oprykning end nedrykning. Det kan godt blive en lovende i de sidste 15 kampe i foråret. 

 

Mål

0-1 // Søren Henriksen (60.)

0-2 // Kristian Andersen (69.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Rasmus Nielsen

Mikkel Wohlgemuth

Delphin Tshiembe

Kristian Andersen

Brandão

Sami Kamel

 

Udskiftninger

Jannik Skov Hansen ind // Sami Kamel ud (68.)

Daniel Arrocha ind // Søren Henriksen ud (85.)

Malte Amundsen (U/19) ind // Rasmus Nielsen ud (89.)

Advarsler
Delphin Thsiembe
 

Tilskuertal

619 tilskuere på Harboe Arena