Fortuna Hjørring – HB Køge

Fortuna Hjørring 1 - 2 HB Køge
03 apr 2021 - 14:00Nord Energi Arena

Efter tre weekender i streg med nederlag var det ualmindeligt sejrsivrigt og ærgerrigt HB Køge-hold, der fredag eftermiddag drog til Nordjylland for at forberede sig til endnu et vigtigt opgør mod Fortuna Hjørring. Duellen blev den første for HB Køge i Gjensidige Kvindeligaens mesterskabsslutspil og det var derfor lige vigtigt for begge mandskaber at komme godt fra start.

Bedst fra start kom værterne dog, da de efter blot tyve sekunder havde den første store mulighed, hvor Sara Thrige brød gennem HB Køges venstreside og smækkede en bold indover. Hjørnespark og HB Køge var advaret. Herefter sad Fortuna Hjørring på dele af spillet, men rigtig farligt formåede det aldrig rigtigt at blive, selvom de pressede godt på. 

Rigtig farligt blev det i stedet for HB Køge, da holdet fik sit første hjørnespark i opgøret efter 25 minutter. Bolden blev ikke clearet ordentligt og hoppede og dansede i Fortuna Hjørrings straffesparksfelt, inden Stephanie Ribeiro med nød og næppe fik bugseret kuglen over stregen. 0-1 og sejrskurs til Svanerne. 

Den holdte første halvleg ud, men knapt var anden halvleg indledt før værterne i grønt fik hul på deres byld og udlignet til 1-1. Dermed lignede det et resultat, som begge hold kunne være tilfredse med. Sidste gang de to hold mødtes stod den også 1-1 i størstedelen af kampen, inden en straffesparksscoring i overtiden afgjorde kampen til nordjydernes fordel. I skæbnens ironi udviklede opgøret sig på samme måde, da HB Køges Julie Nowak akkurat fik spændt ben for en yderst velspillende Emma Snerle i eget felt. Straffespark og Snerle – der også scorede i sidste møde på netop straffespark – gjorde sig klar til at sparke. Men Kaylan Marckese havde i den grad læst på lektien. Sikkert reddede hun Snerles skud og der gik ikke 90 sekunder, førend den notorisk målfarlige Kyra Carusa scorede til 1-2 og dermed sikrede alle tre point til HB Køge samt en flot start på Gjensidige Kvindeligaens mesterskabsslutspil.

Fortuna Hjørring – HB Køge // 1-2

0-1  // Stephanie Ribeiro (26. minut)

1-1  // Olivia Holdt (50. minut)

1-2 // Kyra Carusa (80. minut)

HB Køges startopstilling:

Kaylan Marckese

Isabella Obaze

Maria Uhre (anfører)

Laura Guldbjerg Pedersen

Julie Nowak

Maddie Pokorny

Kelly Fitzgerald

Lauren Sajewich

Kyra Carusa

Cecilie Buchberg

Stephanie Ribeiro

Udskiftninger:

Fatima El-Foul ind // Stephanie Ribeiro ud (68. minut)

Lærke Niklasson ind // Maddie Pokorny ud (85. minut)