Fredericia – HB Køge

Fredericia 2 - 0 HB Køge
25 okt 2017

1/8-finalen blev endestationen for HB Køges deltagelse i DBU Pokalen i denne sæson. Et ungt HB Køge-mandskab ydede god modstand mod et rutineret Fredericiahold, men to scoringer i starten af anden halvleg gjorde enden på HB Køges ambitioner om avancement til forårets kvartfinaler.

 

HB Køge stillede til start med et nærmest historisk ungt hold. Syv af 11 spillere i startopstillingen er endnu ikke fyldt tyve år, men trods den meget unge gennemsnitsalder, så gik de unge uimponerede til sagen, og bød værterne op til pokaldans.

 

Kampens første rigtig gode mulighed tilfaldt HB Køge efter 17 minutters spil. Ahmed Hassan tog chancen, men måtte desværre se stolpen stå i vejen for sit forsøg. Kort efter var Hassan i oplæggerens rolle, da han lagde et indlæg ind til Alexander Bah, der med hovedet dirigerede bolden lige forbi Fredericiamålet.

 

I den resterende del af første halvleg kørte spillet jævnbyrdigt frem og tilbage mellem de to felter, mens Fredericia i halvlegens sidste fem minutter kæmpede sig til et lille overtag, og også kom frem til en enkelt halvstor mulighed, som dog blev sendt forbi Andreas Hansens mål.

 

Hjemmeholdet sluttede således bedst af i første halvleg, og desværre startede de også bedst i anden. Der var således blot spillet tre minutter da Brent McGrath bankede bolden i mål, og et lille kvarter senere var det Anders Holvad, der fra en spids vinkel øgede til slutresultatet.

 

Nede 0-2 skulle HB Køge forsøge at kæmpe sig tilbage i kampen, og selvom holdet prøvede at presse på med hurtige opspil, så fik Fredericiadefensiven lukket godt ned, og det blev aldrig rigtig farligt, og efter 93 minutter lød slutfløjtet.

 

HB Køge er dermed ude af DBU Pokalen, og retter straks fokus frem mod næste udfordring; søndagens hjemmekamp mod oprykkerne fra Brabrand, som blev besejret med 3-1 i de to holds seneste indbyrdes møde.

 

Fredericia – HB Køge // 2 – 0

1-0 // Brent McGrath (48.)

2-0 // Anders Holvad (61.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Gustav Gjøg

Jean Claude Bozga

Daniel Arrocha

Malte Amundsen

Ahmed Hassan

Mikkel Wohlgemuth

Magnus Häuser

Alexander Bah

Oliver Lassen

Rafael Mortensen

 

Udskiftninger

Lee Rochester ind // Ahmed Hassan ud (64.)

Martin Koch Helsted ind // Alexander Bah ud (73.)

Mathias Drost (U19) ind // Magnus Häuser ud (85.)

 

Tilskuertal

Ukendt