Fredericia – HB Køge

Fredericia 2 - 2 HB Køge
21 okt 2012

Det er bare tre uger siden at HB Køge og FC Fredericia senest mødtes i Betsafe Ligaen. Den kamp vandt HB Køge med 3-1 hjemme på SEAS-NVE Park, og den sejr skulle man søndag eftermiddag forsøge at følge op på i de to klubbers møde på jydernes hjemmebane, Monjasa Park.

 

Opgøret startede ganske jævnbyrdigt, og i kampens første kvarter var det en åben dyst, hvor begge hold forsøgte at tilspille sig et overtag og styre kampen. Det lykkedes for HB Køge at komme bedst gennem indledningen, for allerede efter seksten minutter kunne Marcel Rømer sparke HB Køge på 1-0. Oplægget til målet stod Anders Kaagh for efter et indlæg af Vito Hammershøy-Mistrati på højrekanten.

 

Efter scoringen fortsatte kampen med at bølge frem og tilbage halvlegen ud. Tættest på en scoring var HB Køge da Anders Kaagh headede et godt Richter-indlæg på stolpen. I den anden ende var Fredericia heller ikke ufarlige, men Morten H. Jensen stod i vejen når hjemmeholdet kom lidt for tæt på.

 

I anden halvleg lagde HB Køge stærkt ud, og efter fine afslutninger af Kaagh, Richter og Mistrati begyndte det at ligne en ny HBK-scoring. Ingen af de tre fik dog puttet bolden i nettet, og så gik det i stedet galt i den anden ende, hvor Jesper Christiansen eksperede bolden i nettet på en lidt tilfældig chance. Pokkers ærgerligt.

 

Det skulle dog blive værre endnu for HB Køge, for bare seks minutter efter udligningen var Fredericias Martin Mikkelsen skarp i kontrafasen, og han bragte sit hold foran 2-1 – stik mod spil og chancer efter pausen.

 

På sidelinien tog cheftræner Per Frandsen straks konsekvensen og gik i offensiven. Han byttede angriberen Lars Brøgger for midtbanespilleren Andreas Baes, og ikke mange minutter efter var Brøgger tæt på i forbindelse med et hjørnespark. Siden fulgte flere gode afslutninger fra Kaagh og Saric inden den fortjente udligning blev sendt i nettet.

 

Med ti minutter tilbage af kampen pressede en energisk Anders Kaagh hjemmeholdets keeper i forbindelse med en tilbagelægning. Keeperen ramte bolden forkert, og i en luftduel nåede Kaagh højest og headede bolden i mål.

 

I kampens afsluttende fase var der chancer til begge hold. Brøgger var tæt på to gange, mens også Fredericia var tæt på en god chance efter klumpspil i HB Køges felt. Der kom ikke yderligere scoringer, og dermed kan HB Køge tage et fuldt fortjent point med hjem til SEAS-NVE Park.

Mål

0-1 // Marcel Rømer (16.)

1-1 // Jesper Christjansen (60.)

2-1 // Martin Mikkelsen (65.)

2-2 // Anders Kaagh

 

Advarsler, HB Køge

Andreas Sørensen og Lee Rochester Sørensen

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Nigel Marples

Christian Traoré

Andreas Sørensen

Thobias Ndungu

Simon Richter

Marcel Rømer

Andreas Baes

Lee Rochester Sørensen

Vito Hammershøy-Mistrati

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Lars Brøgger ind // Andreas Baes ud (68.)

Nikola Saric ind // Lee Rochester Sørensen ud (74.)

 

Tilskuertal

726 tilskuere på Monjasa Park