Fremad Amager – HB Køge

Fremad Amager 0 - 1 HB Køge
20 apr 2018

HB Køge var på jagt efter revanche ovenpå sidste uges hjemmebanenederlag mod Nykøbing FC da holdet fredag aften lagde vejen forbi et solbeskinnet Sundby Idrætspark, hvor 1.186 tilskuere havde valgt at tilbringe deres fredag aften for at overvære mødet mellem HB Køge og Fremad Amager.

 

Forud for kampen var der talt meget om energi, og netop energi, fight og hårdt arbejde skulle vise sig at blive et gennemgående tema i kampen.

 

HB Køge kom bedst fra start i kampens første ti minutter, men stille og roligt udviklede kampen sig til en jævnbyrdig forestilling med masser nærkampe og dueller, men uden særlig mange chancer. En knoldet bane betød også at begge hold havde svært ved at få spillet til at flyde.

 

Første halvlegs første rigtig gode forsøg stod hjemmeholdets Jabar Sharza for da han 37 minutter inde i kampen trak ind i banen og fra tyve meters afstand sparkede snert forbi Andreas Hansens mål.

 

30 sekunder stod det 1-0 til HB Køge. Sharzas afslutning strøg nemlig til målspark. Det sparkede Andreas Hansen op midt på hjemmeholdets banehalvdel, hvor en Fremad Amager-forsvarer – i luftduel med Alexander Bah – fik headet baglæns, hvor Martin Koch Helsted satte en glimrende skuldertackling ind på hjemmeholdets bageste forsvarsspiller, og pludselig var HB Køges topscorer alene med keeper Horsebøg. HB Køge-angriberen var iskold i situationen og lobbede frækt bolden i en blød bue og keeperen, og sendte dermed HB Køge i front.

 

Fra anden halvlegs start kom gæsterne blæsende ud af starthullerne, og der etablerede straks fra start et hårdt pres mod HB Køges mål. Fremad Amager spillede sig frem til hjørnespark på hjørnespark, og en række offensive indkast, og HB Køge havde svært ved at spille sig ud af presset.

 

Heldigvis stod en spiller som Jean Claude Bozga stærkt i forsvaret og vandt langt de fleste af sine luftdueller, og i målet leverede Andreas Hansen 2-3 rigtig stærke redninger, der var med til at holde hjemmeholdet fra at komme på tavlen.

 

Der var spænding for alle entrépengene helt frem til kampens afslutning. Hjemmeholdet ivrigt jagtende en udligning og HB Køge kæmpende en krig for at forsvare føringen. Det lykkedes, og til slut var det faktisk tæt på 2-0 da Kristian Andersen brød et Fremad-opspil og kvikt sendte Alexander Bah i fuld sprint ned mod hjemmeholdets mål. Bah blev i afslutningsøjeblikket tacklet, hvorefter bolden røg til hjørnespark. Det kom der ikke noget ud af, og ganske kort efter lød slutfløjtet.

 

HB Køge kunne dermed juble over endnu tre point til kontoen. Et resultat der naturligvis også skabte stor glæde og tilfredshed hos de mange HB Køge-tilhængere, der havde taget turen til Amager for at overvære kampen. Tak til alle for opbakningen!

Fremad Amager – HB Køge // 0  – 1

0-1 // Martin Koch Helsted (38.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Karl Mööl

Jean Claude Bozga

Daniel Arrocha

Gregers Arndal-Lauritzen

Lee Rochester

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Kristian Andersen

Alexander Bah

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Magnus Häuser ind // Lee Rochester (63.)

Oliver Lassen ind // Martin Koch Helsted ud (75.)

Liam Jordan ind // Gregers Arndal-Lauritzen ud (79.)

 

Tilskuertal

1.168 tilskuere i Sundby Idrætspark