HB Køge – AaB

HB Køge 1 - 2 AaB
24 sep 2013

HB Køge havde stor ære af tirsdagens tredje runde-kamp i DBU Pokalen mod Superligaholdet AaB. De blå/sorte HBK-spillere dominerede store dele af kampen med fint spil og en stærk fysisk indsats, hvor man især i presspillet formåede at få generet AaBs opspil.

 

Det startede dog knap så godt for Per Frandsens udvalgte. Bare to minutter inde i kampen kunne gæsternes Kasper Kusk nemlig bringe sit hold foran i en situation, hvor i HB Køge-lejren gerne havde set en offsidekendelse dømt. Det skete ikke, og så stod det 0-1.

 

HB Køge kom dog stærkt igen og små ti minutter før pausen kastede det fine spil en fortjent udligning af sig. Målscorer var Jeppe Kjærr, der i situationen trak fri for dernæst at brage bolden i nettet fra små tyve meters afstand. Flot mål af HB Køges topscorer.

 

Efter pausen fortsatte HB Køge med at være spilmæssigt dominerede i store dele af halvlegen, og defensivt holdt man gæsterne nede på et minimalt antal chancer. Offensivt derimod blev der dog ikke skabt mange helt åbne muligheder, men enkelte nærgående forsøg var der.

 

AaB havde dog et Superligaholds skarphed, og på noget der vel nok var holdets første egentlige chance i anden halvleg lykkedes det for gæsterne at tage føringen med et kvarters tid tilbage. HB Køge forsøgte herefter at etablere et pres, men kræfterne syntes brugt, og presset blev aldrig helt så intensivt som man kunne have håbet. Enkelte løse chancer blev det dog til, men efter fem minutters overtid lød sidste fløjt og HB Køge måtte triste forlade banen med et ærgerligt 2-1-nederlag mod Superligaens øjeblikkelige nummer tre.

 

Det efter en særdeles opløftende indsats, hvor man ikke kunne have indvendt det store, hvis det var HB Køge der havde kvalificeret sig til 4. runde af DBU Pokalen. Den plads tager AaB dog i stedet.

 

Mål

0-1 // Kasper Kusk (2.)

1-1 // Jeppe Kjær (36.)

1-2 // Nicolaj Thomsen (71.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Nicolai Geertsen

Eddi Gomes

Anders Nielsen

Sylvester Seeger-Hansen

Delphin Tshiembe

Morten Karlsen

Lee Rochester Sørensen

Anders Kaagh

Jeppe Kjær

 

Udskiftninger

Philip Zinckernagel ind // Sylvester Seeger-Hansen ud

Sebastian Krogdahl ind // Anders Kaagh ud

Vito Hammershøy-Mistrati ind // Morten Karlsen ud

 

Tilskuertal

978 tilskuere på SEAS-NVE Park