HB Køge – AB

HB Køge 2 - 1 AB
07 apr 2013

Der var dramatik for alle entrépengene da HB Køge og AB mødtes på SEAS-NVE Park søndag eftermiddag. Kampen var HB Køges første på hjemmebanen i det nye år, og det var fra kampens start tydeligt, at HBK-spillerne var opsatte på at levere en god præstation foran hjemmepublikummet og samtidig revanchere de seneste to pointløse kampe mod henholdsvis Hobro og Lyngby.

 

HB Køge indledte kampen bedst, og allerede efter otte minutter var Marc Rochester Sørensen tæt på da han efter et par gode træk ind i banen fyrede af. Bolden blev dog blokeret på vej mod mål.

 

Ti minutter senere følte Anders Kaagh sig snydt for et straffespark da han – måske – blev nedlagt i feltet, mens Jeppe Kjær få minutter senere sendte en afslutning afsted. Kjær var dog i offside i situationen.

 

Midtvejs i første halvleg begyndte AB at komme bedre med i opgøret, der i resten af første halvleg var en lige forestilling uden helt store chancer. Den største i halvegens sidste periode faldt til AB, men afslutningen sneg sig forbi stolpen.

 

Efter pausen var HB Køge igen bedst på bolden, og det var derfor helt fortjent da Marc Rochester Sørensen bragte sit hold i front. Det skete efter et hjørnespark et kvarter inde i anden halvleg, hvor han fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet. Offensivtalentets anden scoring i foråret. Han var også på pletten mod Lyngby for bare tre dage siden.

 

Det lignede nu for alvor en sejr til HB Køge, der spillede klogt og tålmodigt og ikke tillod AB helt store chancer.

 

Som minutterne gik AB dog endnu mere i offensiven, og så begyndte chancerne at komme. AB-keeper David Jensen listede i overtiden med frem ved et hjørnespark, som HB Køge dog fik afvist, men kort efter gik det galt da Thomas Juel-Nielsen tæt under mål fik prikket bolden i nettet. Vi var på dette tidspunkt fire minutter inde i dommerens overtid.

 

HB Køge lod sig dog ikke slå ud, og straks efter at bolden igen var givet op, kombinerede Bo Storm og Jeppe Kjær sig frem til AB-feltet, hvor man efter en Kjær-afslutning fik hjørnespark. Denne mulighed fik HB Køge maksimalt udbytte af – det lykkedes nemlig Jeppe Kjær at få prikket bolden ind til 2-1 til enorm jubel blandt de 961 tilskuere på SEAS-NVE Park.

 

AB nåede kun lige at starte spillet igen, inden dommerens fløjte lød for sidste gang, og dermed kunne jublen bryde ud efter en vild og dramatisk afslutning.

 

Mål

1-0 // Marc Rochester Sørensen (63.)

1-1 // Thomas Juel-Nielsen (94.)

2-1 // Jeppe Kjær (95.)

 

Advarsler

Morten Karlsen og Mike Mortensen, HB Køge

Oliver Lund og Casper Grønn, AB

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Nigel Marples

Søren Henriksen

Mike Mortensen

Thobias Ndungu

Bo Storm

Morten Karlsen

Andreas Baes

Marc Rochester Sørensen

Jeppe Kjær

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Andreas Sørensen ind // Thobias Ndungu ud (84.)

Vito Hammershøy-Mistrati ind // Marc Rochester Sørensen ud (88.)

 

Tilskuertal

961 tilskuere på SEAS-NVE Park