HB Køge – AB

HB Køge 2 - 1 AB
29 okt 2014

HB Køge tog det første af to mulige stik mod AB i denne uge da holdet onsdag aften sendte akademikerne ud af DBU Pokalen med et sejrscifrene 2-1.

 

Cheftræner Henrik Pedersens tropper var fuldt opsatte på at revancere resultatet fra Lyngbykampen i seneste spillerunde, og spillerne var i den grad klar fra start med effektivt og aggressivt presspil, der i høj grad stressede gæsternes opspil.

 

Første chance til HB Køge kom efter bare tre minutter, hvor Philip Zinckernagel pressede AB-defensiven til at lave en fejlaflevering. Den opsnappede Zinckernagel selv, tog et par træk og skød lige i favnen på Aris Vaporakis i AB-målet.

 

Herefter fulgte AB trop med et hovedstød der havnede lige i hænderne på Frederik Due, der igen spillede en god kamp i HB Køges mål.

 

Den følgende periode sad HB Køge dog helt og aldeles på, og efter tyve minutter burde Philip Zinckernagel eller Kristian Andersen have bragt deres hold i front på den dobbeltchance de to kom frem til efter hurtig omstilling startet af en bolderobring fra Brandão midt på banen.

 

Der skulle dog kun gå yderligere tre minutter før HB Køge fortjent bragte sig i front. Førnævnte Zinckernagel og Andersen kombinerede sig igennem i venstresiden inden førstnævnte flot sparkede bolden over i det lange hjørne. 1-0.

Bruninho var bare få minutter senere tæt på at øge føringen, men afslutningen fra kanten af feltet tog overliggeren. Herefter kom gæsterne længere frem på banen og omkring den halve time måtte Frederik Due to gange vise eksempler på hans kvalitet.

 

Først med en flot fodparade og dernæst ved at vippe et frækt hovedstød til hjørnespark med det yderste af handsken.

 

Efter pausen holdt HB Køge fortsat godt fast i kampen. Der blev gået til den og gæsterne blev presset og fik kun sjældent ro til at få bygget spillet ordentligt op. På en hurtig omstilling kort efter pausen måtte Frederik Due dog igen redde på Linus Olssons forsøg.

 

Kampen bølgede frem og tilbage, men det var HB Køge der kom frem til de fleste chancer. Blandt andet da Kristian Pedersen headede snert forbi efter indlæg fra Anders Nielsen og da Bruninho kort efter sparkede i sidenettet på Sylvester Seeger-Hansens fine stikning.

 

Med 25 minutter tilbage af opgøret blev gæsterne reduceret til ti mand efter to advarsler til Nabil Aslam i løbet af fire minutter efter to hårde frispark på henholdsvis Kristian Andersen og Brandão.

 

Gæsterne var mod slutningen af kampen tvunget frem i jagten på en scoring, der kunne sende kampen ud i forlænget spilletid, og det betød en afslutning med mange lange bolde frem mod HB Køges felt. Her stod Søren Henriksen og Alexander Ludwig dog og de vandt langt de fleste af deres dueller, og derfor blev det sjældent rigtig farligt foran Frederik Dues mål.

I den anden ende var der mere effektivitet mod slutningen. Bruninho modtog bolden på højrekanten og tog herefter sagen i egen hånd, trak ind i banen og fyrede kanonen af. Bolden strøg hele vejen over i det lange hjørne. Klassescoring og 2-0 – og så var den kamp lukket. Troede man.

 

For ganske kort efter at spillet igen var sat igen var det AB-angriberen Kenan Hajdarevic, der lossede til bolden, der strøg i nettet bag Frederik Due.

 

Det endte dog med kun at være kosmetisk, for HB Køge lod sig ikke stresse mod slutningen, og i overtiden var det faktisk tættede på 3-1 end på 2-2, og efter 93 minutter kunne HB Køgespillerne så juble over en fortjent sejr.

 

En sejr der forhåbentlig kan være den succesoplevelse som spillerne har manglet det sidste stykke tid, og som forhåbentligt kan bruges i jagten på point på søndag når HB Køge gæster Gladsaxe Stadion.

 

HB Køge – AB // 2 – 1

1-0 // Philip Zinckernagel (23.)

2-0 // Bruninho (86.)

2-1 // Kenan Hajdarevic (87.)

 

Udvisning

Nabil Aslam, AB (66.)

 

Advarsler, HB Køge

Anders Nielsen og Nikolaj Hansen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Anders Nielsen

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Bruninho

Rasmus Nielsen

Kristian Andersen

Sylvester Seeger-Hansen

Philip Zinckernagel

Brandão

 

Udskiftninger

Nikolaj Hansen ind // Philip Zinckernagel ud (79.)

Daniel Arrocha ind // Kristian Andersen ud (79.)

Alpha Ba ind // Bruninho ud (90.)

 

Tilskuertal

469 tilskuere på SEAS-NVE Park