HB Køge – AB

HB Køge 3 - 0 AB
19 apr 2015

Det var noget nær perfekt fodboldvejr, der ventede spillere og fans fra henholdvis HB Køge og AB, der søndag eftermiddag mødtes på Herfølge Stadion. Solen skinnede fra oven og der var stort set ikke en vind der rørte sig på HB Køges hjemmebane.

 

HB Køge var i aktion så sent som torsdag aften mod AGF, mens AB omvendt havde haft fri siden deres sejr over Skive i sidste weekend.

 

Det var dog ikke til at se at det var HB Køge, der havde været i midtugekamp. Der var ingen træthed at spore hos Henrik Pedersens tropper, der tog initialet fra kampens start. Og udbyttet af den fine indledning kom hurtigt. Blot otte minutter inde i opgøret dukkede Nikolaj Hansen op i feltet og gjorde det sikkert til 1-0.

HB Køge fortsatte de fine takter, og formåede med veletableret presspil at stresse gæsternes opspil så meget at det kun meget sjældent blev farligt foran Frederik Dues mål.

 

Farligt blev det til gengæld i den anden ende, præcis midtvejs i første halvleg var det millimeter der forhindrede Kristoffer Munksgaard i at øge til 2-0. Efter en bolderobring højt på banen sparkede Munksgaard til bolden, der desværre tog indersiden af stolpen og hoppede på tværs af målfeltet.

 

HB Køge leverede en fin første halvleg, og havde bestemt chancer til flere mål. Også Rasmus Nielsen forsøgte sig, men AB-keeper Jannich Storch reddede til hjørne.

 

Efter pausen kom AB ud med fornyet energi, men der gik ikke mange minutter før gæsternes gameplan for anden halvleg måtte laves om. Efter en hurtig HBK-omstilling var Zinckernagel tæt på at komme alene igennem, men AB-anfører Emil Farver hev i nødbremsen og indkasserede sin anden advarsel som blev vekslet til et rødt kort.

ABs ti mand kæmpede heroisk, men HB Køge virkede til at være i fuld kontrol – også selvom gæsternes i et par omgange appellerede for straffespark.

I den anden ende var HB Køge fortsat farlige selvom chancerne ikke var lige så mange som før pausen. Blandt andet var Munksgaard tæt på et par gange. Først sparkede kantspilleren forbi efter oplæg fra Zinckernagel, og ti minutter før tid var det tilfældigheder der gjorde at han ikke nåede frem til Sami Kamels indlæg.

 

Samme Kamel fremtvang med syv minutter tilbage af kampen et hjørnespark som resulterede i et nyt hjørnespark. Det sparkede Kristian Andersen ind i hovedet på Kristian Pedersen, der headede HB Køge på 2-0. Fuldt fortjent i øvrigt.

 

I kampens overtid lukkede og slukkede Sami Kamel kampen da han snød en AB-forsvarer og sparkede bolden fladt ind ved nærmeste stolpe.

Mål
1-0 // Nikolaj Hansen (8.)
2-0 // Kristian Pedersen (84.)
3-0 // Sami Kamel (90.)

 

Udvisning, AB
Emil Farver (49.)

 

HB Køges startopstilling
Frederik Due
Delphin Tshiembe
Søren Henriksen
Alexander Ludwig
Kristian Pedersen
Philip Zinckernagel
Jonas Thomsen
Sylvester Seeger-Hansen
Rasmus Nielsen
Kristoffer Munksgaard
Nikolaj Hansen

 

Udskiftninger
Sami Kamel ind // Nikolaj Hansen ud (78.)
Kristian Andersen ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (78.)
Mark Gundelach ind // Philip Zinckernagel ud (87.)

 

Tilskuertal
1.038 tilskuere på Herfølge Stadion