HB Køge – AB

HB Køge 0 - 0 AB
05 apr 2017

Efter to kampe i træk uden scoringer var HB Køge på jagt efter mål i onsdagens aftenkamp mod AB, der kom til opgøret med en flot sejr over Fredericia i weekenden. I første halvleg fik gæsterne dog lukket godt ned, og kun gange var der chancer.

 

Enkelte muligheder var der dog. Første gang efter små tyve minutter, hvor Alexander Bah trykkede af fra distancen, men måtte se sig forsøg sidde lige på Jannich Storch i AB-mål. I halvlegens overtid var der Daniel Stückler, havde et fint forsøg. Men igen stod Storch i vejen.

 

Anden halvlegs første store mulighed tilfaldt AB. Et indlæg havnede hos akademikernes Emil Holten, der fra tæt hold sparkede over mål.

 

Gæsterne var kommet godt i gang med anden halvleg, og midtvejs fik AB tilkendt et straffespark i en situation, hvor HB Køges U19-landsholdsspiller Malte Amundsen ramlede sammen med Emil Holten i feltet. Udover straffesparket kastede situationen et gult kort af sig. Det var Amundsens andet i kampen, og derfor måtte HB Køge spille kampen til ende med blot ti mand.

 

ABs Jabar Sharza påtog sig jobbet som straffesparksskytte, men HB Køges U21-landsholdskeeper Andreas Hansen viste hvorfor han har leveret så mange clean sheets i denne sæson. Med en flot fodparade reddede han straffesparket og forhindrede en AB-føring. Vigtig redning af keeperen, der efter kampen blev kåret som man of the match.

Det var som om udvisningen gav HB Køge et boost. Især i kampens sidste kvarter overtog HB Køge spillet, og det kunne også sagtens være blevet til tre point da Kristian Andersen med et kælent kattepoteindlæg lagde bolden ind til Alexander Bah midt i feltet. Bah fik hovedet på, men som i første halvleg stod AB-keeperen i vejen og forhindrede en HB Køge-føring. En stor, stor mulighed.

 

Resten af kampen forløb uden de store muligheder. Gæsterne havde et par forsøg mod slutningen, men farligt blev det ikke for alvor.

 

HB Køge er inde i et tætpakket kampprogram med fire kampe på blot tolv dage. Næste kamp spilles på søndag kl. 13.45 på udebane mod Vejle. Næste hjemmekamp spilles Skærtorsdag, hvor FC Helsingør kommer på besøg på Castus Park.

 

HB Køge – AB // 0 – 0

 

Udvisning

Malte Amundsen, HB Køge (68.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Daniel Arrocha

Alexander Ludwig

Malte Amundsen (U19)

Alexander Bah

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Lee Rochester

Kristian Andersen

Daniel Stückler

 

Udskiftninger

Marco Larsen ind // Daniel Stückler ud (67.)

Gustav Gjøg ind // Lee Rochester ud (70.)

Rafael Mortensen (U19 – debut) ind // Kristian Andersen ud (85.)

 

Tilskuertal

642 tilskuere på Castus Park