HB Køge – AC Horsens

HB Køge 2 - 1 AC Horsens
17 apr 2014

HB Køge har i den grad haft taget på Superliganedrykkerne fra AC Horsens i denne sæson. Skærtorsdag vandt HB Køge det tredje indbyrdes opgør af tre mulige. Det skete på hjemmebane, hvor 90 minutters fodbold endte med en fortjent 2-1-sejr til Per Frandsens tropper.

 

HB Køge kom i kampen flyvende fra start, og der var således blot spillet tre minutter da Eddi Gomes bragte sit hold i front efter en flot, effektiv og særdeles veludført omstilling.

 

Den portugisiske forsvarsspiller opsnappede selv bolden på kanten af eget felt og satte dernæst i fuld sprint fremad og forbi 3-4 mand for derefter at sende bolden videre til Vito Hammershøy-Mistrati, der førte læderkuglen videre frem mod gæsternes felt. Med et præcist indlæg sendte han bolden retur til en fri Eddi Gomes der med indersiden flugtede HB Køge foran.

 

HB Køge satte sig i det hele taget godt igennem før pausen og med et aggressivt presspil lykkedes det at frustrere gæsterne der før pausen aldrig rigtig fik spillet til at fungere. Det var således HB Køge der var tættere på at øge føringen end gæsterne var på at udligne den.

 

Efter pausen fik AC Horsens dog udlignet efter et hjørnespark, hvor bolden lidt tilfældigt faldt ned for fødderne af Frederik Helstrup, det sparkede bolden ind bag Frederik Due.

 

Trodsreaktionen kom dog prompte fra HB Køge, for bare seks minutter efter gæsternes udligning var HB Køge igen i front.

 

Og endnu en gang stod der Vito Hammershøy-Mistrati på assisten. Denne gang var det et hjørnespark som han smed lige ind i panden på Anders Kaagh, der med et flot timet hovedstød kunne bringe HB Køge på 2-1 til stor jubel for hjemmepublikummet, der igen ydede flot opbakning kampen igennem.

 

Føringen holdt hjem selvom der i kampens sidste halve time var muligheder i begge ender. Sejren var dog fuldt fortjent, og kunne sagtens have været et mål eller to større.

 

Næste opgave for HB Køge er på mandag, 2. Påskedag, hvor man kl. 15.00 møder topholdet Hobro på udebane.

 

Mål
1-0 // Eddi Gomes (3.)
1-1 // Frederik Helstrup (58.)
2-1 // Anders Kaagh (64.)

 

HB Køges startopstilling
Frederik Due
Daniel Arrocha
Søren Henriksen
Eddi Gomes
Anders Nielsen
Vito Hammershøy-Mistrati
Rasmus Nielsen
Morten Karlsen
Philip Zinckernagel
Anders Kaagh
Jeppe Kjær

 

Udskiftninger
Jannik Skov Hansen ind // Rasmus Nielsen ud
Sylvester Seeger-Hansen ind // Philip Zinckernagel ud

 

Tilskuertal
808 tilskuere på SEAS-NVE Park