HB Køge – AC Horsens

HB Køge 0 - 2 AC Horsens
31 aug 2014

Regnen væltede ned over HB Køges hjemmebane da Henrik Pedersens sort/blå tropper fik besøg af AC Horsens. Her skulle HB Køge forsøge at rejse sig oven på to spilmæssigt skuffende præstationer i henholdsvis Roskilde og Næstved, hvor man dog trods knap så godt spil havde held og dygtighed til alligevel at hente en uafgjort og en sejr.

 

Mod AC Horsens kom HB Køge blæsende ud af starthullerne, og der var bare spillet 17 sekunder da Bruninho kunne have givet HB Køge en drømmestart. Brasilianeren blev stukket afsted af Anders Nielsen, men Jakob Busk i gæsternes mål kom godt ud og fik klaret til hjørnespark. Det blev starten på en god kamp for AC Horsens-keeperen.

 

Kampens første fem minutter bød på fire hjørnespark – to til hver, og efter seks minutter sparkede Brandão langt over efter en fin frispilning fra Sylvester Seeger-Hansen. Da kampuret rundede et kvarter sendte Bruninho et drilsk forsøg mod nærmeste stolpe, men igen nåede Busk ned og fik klaret til hjørnespark.

Kort efter var det AC Horsens’ tur til for første gang at teste Frederik Due i HB Køge-målet. Due fik dog i sikker stil blokeret det hårde spark fra kanten af feltet. Herefter fik gæsterne arbejdet sig langsomt ind i kampen, og ti minutter før pausen udnyttede de en pludseligt opstået omstilling da Troels Kløve sparkede bolden i nettet bag chanceløse Frederik Due.

 

Scoringen slog dog ikke HB Køge ud. I de følgende minutter var der igen fine muligheder til Brandão og Bruninho, men hver gang blev der blokeret til hjørnespark. 0-1 holdt derfor til pausen, og det var ikke et resultat der stemte overens med hverken spil eller chancer. Det var gæsterne dog nok hamrende ligeglade med, for man får jo som bekendt hverken point for overvægt i chancer eller pænt spil.

 

Efter pausen byttede HB Køges to brasilianere plads. Bruninho blev sendt helt i front, mens Brandão overtog pladsen på højrekanten. Det var dog ikke de to brasilianere der stod bag den første afslutning i anden halvleg. Den var signeret Kristian Andersen, der fra kanten af feltet trykkede af, men som så mange gange før i kampen fik Jakob Busk blokeret til hjørnespark.

 

Hjørnekontoen førte HB Køge altså også, men det var ikke meget man fik ud af de situationer. Det gjorde gæsterne til gengæld efter 65 minutter da en indøvet hjørnesparksdetalje resulterede i 0-2-scoringen af Jacob Berthelsen der fik hovedet på læderkuglen og dirigerede bolden i mål.

HB Køge var igen tæt på at svare hurtigt igen da Philip Zinckernagel med et hårdt og fladt indlæg sendte bolden på tværs i feltet. Her var indskiftede Nikolaj Hansen ganske få centimeter fra at score sit første mål i HB Køge-trøjen. Det lykkedes dog ikke, og herefter var det for alvor op af bakke for HB Køge, der ikke i den resterende del af kampen fik truet gæsternes defensiv.

 

Det blev ved 0-2, og der var efter kampen naturligvis stor skuffelse i HB Køges omklædningsrum. Over nederlaget og over at man ikke lykkedes med at score på en af de mange chancer man trods alt tilspillede sig. Især før pausen, hvor en knivspids mere skarphed og koldblodighed snildt kunne have resulteret i to scoringer i kampens første kvarter.

 

Mål

0-1 // Troels Kløve (34.)

0-2 // Jacob Berthelsen (65.)

 

Advarsler, HB Køge

Brandão og Philip Zinckernagel

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Anders Nielsen

Luka Bogdan

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Bruninho

Sylvester Seeger-Hansen

Rasmus Nielsen

Kristian Andersen

Philip Zinckernagel

Brandão

 

Udskiftninger

Nikolaj Hansen ind // Kristian Andersen ud (61.)

Samuel Owolabi ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (75.)

Justin Shaibu (U/19) ind // Rasmus Nielsen ud (78.)

 

Tilskuertal

1.211 tilskuere på SEAS-NVE Park