HB Køge – AC Horsens

HB Køge 2 - 0 AC Horsens
23 sep 2015

Det var nok det for tiden bedst spillende hold i Bet25 ligaen som HB Køge havde trukket i 3. runde i DBU Pokalen. Med fem sejre i træk i turneringen, inklusiv en sejr på 3-0 over HB Køge, så det i forvejen svært ud for hjemmeholdet, der på sin side, i de sidste to kampe havde tabt 0-7 sammenlagt. 

HB Køge gav debut til Malte Amundsen fra U19 holdet på pladsen som venstre back, mens der var come back til Alexander Ludwig (som også var anfører i dagens kamp), og ikke mindst Jannik Skov Hansen som begge har været ude med langvarige skader. Ellers blev der sparet en del spillere, som f.eks. Kristian Andersen, Abu Bakr, Kristian Pedersen og Frederik Due. Derudover stillede HB Køge meget offensivt op med hele tre mand i front; Caion, Bedell og Brandaõ. 

 
Det var imidlertid udeholdet som lagde bedst fra land. Allerede efter fire minutter fik et frispark lov til at passere i feltet og AC Horsens er tæt på at heade bolden ind ved fjerneste stolpe tæt under mål. HB Køge slap med skrækken. AC Horsens var mere direkte i deres angrebsspil og kunne med ganske få pasninger bringe sig til målchancer. Men HB Køge var gode til at parere, og hvis det mislykkedes var Frederik Hansen på sin plads i målet. Efterhånden som halvlegen skred frem fik HB Køge styr på modstanderen, og holdet begyndte så småt selv at skabe chancer. Især sidst i halvlegen var der optræk til flere muligheder. 

 

Det lykkedes dog ingen af holdene. Mønsteret i anden halvleg var det samme. AC Horsens skruede tempoet en smule op, men ikke mere end det nyorganiserede HB Køge hold kunne følge med og tacklingerne sad stadig som de skulle. Et stykke hen i anden halvleg fik deres målmand, Jørgen Simon Jørgensen, en advarsel der senere skulle vise sig at blive af vital betydning. Der var ikke rigtig nogen chancer på blokken til et godt stykke hen i halvlegen. Publikum på lægterne var begyndt at tale om forlænget spilletid og straffespark, men sådan skulle det ikke gå.

Brandaõ får tilkæmpet sig et frispark i venstre side 13 minutter før tid, som Sylvester Seeger-Hansen blev sat til at sparke. Han sparker den fjernt i målfeltet hvor Bedell får headet men lige ind i klumpen af spillere. Efter et par kontraer hvor AC Horsens forsøger at sparke væk, ender bolden en meter fra stregen, hvor Alexander Ludwig kaster sit ben frem og sparker bolden det sidste stykke i mål. Stor jubel og stor forløsning for HB Køge holdet. Det første mål i tre kampe, mens det var første mål der gik ind på AC Horsens i syv kampe! 

AC Horsens kunne naturligvis ikke bruge et smalt nederlag til noget, så de startede en kontrolleret offensiv, hvilket gav plads til HB Køge på omstillinger. Det blev ganske underholdene sidste 13 minutter, hvor primært HB Køge havde optræk til flere chancer. Men først i det 89. minut lykkedes det at score det udslagsgivende mål til 2-0. Brandaõ bliver stukket i dybden og i den position er han uhyre farlig. Han er fysisk stærk til at holde modstanderne fra sig og meget boldsikker, så han er næsten umuligt at tage bolden fra med lovlige midler. Det måtte målmanden også erkende og han måtte fælde ham, da han var på vej uden om ham for at score i det tomme mål. Det betød endnu et gult kort og dermed rødt – og et større straffespark er ikke set siden det som Allan Simonsen ikke fik i VM kvalifikationslandskampen mellem Portugal og Danmark i 1976 i Portugal. 

 

Brandaõ blev selv sat til at sparke og han sparker usvigeligt sikkert bolden ind til højre for målmanden som kaster sig til venstre. 

I de sidste minutter vader HB Køge nærmest i chancer, mens AC Horsens forsøger af alle krafter at komme tilbage i opgøret, men sandheden er at HB Køge var tættere på at øge føringen, end AC Horsens var på at reducere. 

En flot præstation af svanerne der dog hurtigt skal have fokus på næste kamp som er på søndag på udebane mod FC Fredericia. Især flot af Alexander Ludwig at kunne spille for fuld tryk hele kampen og endda blive første målscorer. Han blev dog også helt fortjent kåret som man of the match. 
 

Der er lodtrækning til fjerde runde i DBU Pokalen fredag den 25. september kl. 13.00.

Mål

1-0 // Alexander Ludwig (77.)

2-0 // Brandão, str. (89.)

 

Udvisning

Jørgen Simon Jørgensen, AC Horsens (87.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Hansen

Malte Amundsen (U/19) (debut)
Daniel Arrocha

Alexander Ludwig

Jannik Skov Hansen

Mikkel Wohlgemuth

Sylvester Seeger-Hansen

Kristoffer Munksgaard

Caion

Brandão

Adam Bedell

 

Udskiftninger

Delphin Tshiembe ind // Jannik Skov Hansen ud (72.)

Mark Gundelach ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (72.)

Justin Shaibu (U/19) ind // Mikkel Wohlgemuth ud (90.)

 

Tilskuertal

511 tilskuere på Herfølge Stadion