HB Køge – AC Horsens

HB Køge 0 - 1 AC Horsens
25 okt 2015

Træner Henrik Pedersen havde efter en to nederlag i træk til Næstved og Silkeborg rytet posen med hensyn til hvem der skulle starte på banen. Kristoffer Munksgaard og Kristian Andersen startede ude, og til gengæld var Rasmus Nielsen og Jannik Skov Hansen tilbage i startopstillingen. 

Kampene mod AC Horsens er som regel altid mere tætte og fighterbetonede end poleret fodboldspil, og denne kamp var ingen undtagelse. De første tyve minutter var mere eller mindre en kamp om midtbanen hvor ingen af holdene tillod at det andet hold for alvor blev farlige. Det var dog HB Køge der var farlige første gang for alvor ved Jannik Skov Hansen som alene med målmanden på en tilfædig opstået chance, desværre blev parreret til hjørne. Det var mere eller mindre indledningen til en form for åbning af kampen, hvor håndbremsen dog hele tiden var trukket hos begge hold. Med andre ord; en kontrolleret offensiv. 

 

Det lykkedes ikke for nogle af holdene at bryde igennem og få scoret i første halvleg, som i øvrigt var præget af at flere af AC Horsens spillerne måtte bide i græsset efter nogle gevaldige tacklinger. 

 

I anden halvleg starter HB Køge stærkt og med Brandão som en stor chanceskaber på højre fløj, finder han ganske ofte Caion foran mål, men enten får målmanden viftet hovedstød til hjørne eller også bliver nedfaldsboldene heldigt blokeret af AC Horsens. Det gjaldt især på et skud fra Rasmus Nielsen som keeperen fik skubbet til hjørne.

I det 72. minut er først Søren Henriksen tæt på med en flugter. Returbolden spilles tilbage i feltet hvor Caions hovedstød igen bliver viftet til hjørne af den ganske udmærkede Horsens målmand Nicklas Dannevang. 

Bare tre minutter efter får AC Horsens scoret det første mål, som ofte er det afgørende i kampene mod HB Køge. Et hjørnespark bliver sparket til bageste stolpe hvor Bubacarr Sanneh hopper højest, hvorefter Anders Østli tæt under mål får sidste fod på og sender bolden i mål. Frederik Due appellerer kraftigt for frispark – så meget at han får tilranet sig et gult kort. Om der er frispark eller ej beror altid på et dommerskøn. Nogle dommere havde dømt det, men Jesper Nielsen valgte at dømme mål.

 

Derefter skulle udeholdet absolut ikke mere i den kamp. De sætter Niels Lodberg ind i forsvaret for at rydde op, og selvom HB Køge satser med Bedelle, Caion og Brandão i angrebet til sidst, lykkes det ikke rigtig at blive farlige. Caion havde dybt inde i overtiden en flugter som dog sneg sig på den forkerte side af stolpen. Alt i alt havde HB Køge en lille overvægt i chancer i forhold til AC Horsens, men det er ligegyldigt når det som tæller står med rødt på måltavlen, og det endte så med en AC Horsens sejr på 1-0. 

 

AC Horsens fik dermed revanche for det nederlag de fik i DBU Pokalen, som giver HB Køge en kamp mod Brøndby på Herfølge Stadion på torsdag den 29. oktober. Der er altså forholdsvis hurtigt en mulighed for at rejse sig igen efter et ufortjent nederlag. 

Mål

0-1 // Anders Østli (75.)

 

Advarsler, HB Køge

Frederik Due

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Daniel Arrocha

Sylvester Seeger-Hansen

Rasmus Nielsen

Jannik Skov Hansen

Brandão

Caion

 

Udskiftninger

Mikkel Wohlgemuth ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (70.) 

Adam Bedell ind // Jannik Skov Hansen ud (80.)

Kristian Andersen ind // Daniel Arrocha ud (80.)

 

Tilskuertal

805 tilskuere på Herfølge Stadion