HB Køge – AC Horsens

HB Køge 2 - 2 AC Horsens
19 apr 2012

Torsdag aften krydsede HB Køge og AC Horsens klinger i den første af to semifinaler i DBU Pokalen og det udviklede sig til et opgør hvor det længe så ud til at HB Køge ville sikre sig en sejr og dermed det bedst mulige udgangspunkt forud for returopgøret om en uge.

 

HB Køge startede bedst og der var blot spillet halvtreds sekunder da Martin Christensen første gang testede Frederik Rønnow i Horsens-målet.

 

De sort- og blåklædte HBK-spillere kreerede chancer og kørte bolden fint rundt i første halvleg, og defensivt var der godt styr på stærke Toft, der dog alligevel var manden bag en af gæsternes største chancer før pausen. HBK-anfører TC fik dog blokeret i sidste øjeblik.

 

Fem minutter før pausen gik det dog alligevel galt. En skidt tværaflevering blev opsnappet af Lasse Kryger der fik sparket bolden ind bag en prisgivet Morten H. Jensen.

 

I pausen blev der i HB Køges omklædningsrum talt om at fortsætte de gode takter og lukke af bagude. Med returkampen in mente skulle der ikke satses og dermed give Horsens muligheden for at slå giftige kontraangreb.

 

Taktikken lykkedes for HB Køge, der kom godt igang med anden halvleg, og der var absolut ingen der kunne brokke sig da Simon Richter tæt under mål udlignede efter et indlæg fra Bo Storm i venstresiden.

 

Fuldt fortjent ligesom det også var det da Adeola Runsewe efter 62 minutter knaldede læderkuglen op i målhjørnet. Flot, flot scoring og imponerende kommet tilbage af HB Køge.

 

Føringen på 2-1 så længe ud til at holde. Defensivt blev der arbejdet godt, og Horsens-offensiven blev holdt i særdeles kort snor, men efter 93 minutter og 30 sekunder dukkede gæsternes Morten Rasmussen op og sendte den noget ufortjente udligning i nettet.

 

Et halv minut senere blev kampen fløjtet af, og det var derfor en flok skuffede HBK-spillere der forlod grønsværen, men med resultatet lever pokaldrømmen stadig i bedste velgående i HB Køge. Den endelige afgørelse findes i næste uge når HB Køge skal en tur til Horsens.

 

Mål

0-1 // Lasse Kryger

1-1 // Simon Richter

2-1 // Adeola Runsewe

2-2 //

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Simon Richter

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Andreas Sørensen

Adeola Runsewe

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Martin Christensen

Bo Storm

Marc Rochester Sørensen

 

Udskiftninger

Kristian Geertsen ind // Andreas Sørensen ud
Lee Rochester Sørensen ind // Martin Christensen ud
Nikola Saric ind // Bo Storm ud

 

Tilskuertal

915 tilskuere på SEAS-NVE Park