HB Køge – AGF

HB Køge 1 - 3 AGF
06 maj 2012

Søndag eftermiddag tørnede HB Køge sammen med medoprykkerne fra AGF i en kamp, hvor kravet til HB Køge var point, hvis man ville beholde håbet om overlevelse i Superligaen. Hos AGF gik man ind til kampen med visheden om, at man med en sejr ville spille sig tættere på en af de eftertragtede pladser i Europa League.

Der var altså meget på spil på SEAS-NVE Park søndag eftermiddag, men det var til en start ikke til at se, at det var HB Køge der var bundhold og AGF, der kæmpede for europæisk fodbold.

 

Tommy Møller Nielsens sort/blå mandskab startede nemlig kampen bedst, og kampen var bare seks minutter gammel da Tobias Thomsen var centimeter fra at komme frem til Fabinhos glimrende indlæg fra højrekanten, og bare tre minutter senere var Fabinho igen i oplæggerens rolle, da han efter en imponerende solotur fik ekspederet bolden videre til Martin Christensen, der dog bragede bolden over kassen.

 

Også Marcel Rømer var tæt på da han brød godt igennem, men Steffen Rasmussen i AGF-målet redddede forsøget.

 

I stedet slog AGF til i den anden ende. Søren Berg førte bolden frem og fik tid og plads til at sende en afslutning afsted mod Morten H. Jensens mål. HBK-keeperen halvklarede, men islandske Aron Johansson var først over returen som han sparkede i nettet.

 

HB Køge fortsatte det optimistiske spil – point var nemlig stadig et krav, og ved et par lejligheder var det tæt på. Brad Rusin kom højest ved et hjørnespark, men hovedstøddet blev reddet, og Martin Christensen sparkede snert forbi AGF-målet.

 

I anden halvleg startede kampen ganske jævnbyrdigt, uden at nogen af holdene i den første del af halvlegen kom frem til de helt store chancer, men tyve minutter efter anden halvlegs start kom HB Køge tilbage.

 

Et perfekt sparket hjørnespark fra Lasse Kronborg endte i panden på Simon Richter, der via stolpen headede HB Køge på 1-1. Richters anden scoring for HB Køge i forårssæsonen.

 

Scoringen gav HBK-spillerne et ordentligt skud selvtillid, og i den næste del af kampen blev der spillet offensivt og chanceskabende. Blandt andet Marcel Rømer og Marc Rochester Sørensen var tæt på at udligne.

 

Med tolv minutter tilbage af kampen appellerede HB Køge for straffespark da en AGF-forsvarer i feltet sparkede bolden op på egen arm. Dommerens fløjte forblev tavs, og i stedet kunne Aron Johannsson minuttet sende bolden i nettet i den anden ende af banen. Ikke specielt fortjent, men hamrende effektivt af AGF, der ikke skabte mange chancer på SEAS-NVE Park søndag eftermiddag.

 

Nu jagtede HB Køge udligningen, men i stedet blev det AGF der lukkede og slukkede da indskiftede Osama Akharraz flot sparkede læderkuglen ind bag en prisgivet Morten H. Jensen.

 

HB Køge spillede fint, havde bolden mest, skabte fleste chancer, men udnyttede dem ikke, og så vinder man ikke fodboldkampe. AGF derimod udnyttede deres chancer, og så blev det altså de jyske gæster, der tog de tre point. Resultatet betyder, at HB Køge må en tur ned i Betsafe Ligaen efter sommerferien, men der resterer stadig tre kampe i denne sæson, og det vil stadig være en flok toptændte HBK-spillere der i de kommende spillerunder løber på banen.

 

Mål

0-1 // Aron Johannsson (19.)

1-1 // Simon Richter (66.)

1-2 // Aron Johansson (79.)

1-3 // Osama Akharraz (83.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Brad Rusin

Simon Richter

Fabinho

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Martin Christensen

Marc Rochester Sørensen

Tobias Thomsen

 

Udskiftninger

Lee Rochester Sørensen ind // Fabinho ud (55.)

Stefan Hansen ind // Tobias Thomsen ud (71.)

Simon Bahne Backmann ind // Marcel Rømer ud (83.)

 

Tilskuertal

2.471 tilskuere på SEAS-NVE Park