HB Køge – AGF

HB Køge 3 - 0 AGF
27 sep 2020 - 16:00Capelli Sport Stadion

Optakten til søndagens kamp havde været noget anderledes end de forgangne. Sidste weekend var der for en gangs skyld ikke nogle kampe på programmet og derfor var det et udhvilet hold, der søndag eftermiddag tog imod AGF hjemme på Capelli Sport Stadion. Kampen var et returopgør i forhold til sidste runde, hvor holdet var på besøg i Vejlby/Risskov hos netop AGF. Der blev det til en sejr på 4-1 i en rodet kamp. Det var derfor oplagt, at dagens århusianske gæster var tændte for at få et resultat med tilbage til det jyske.

Det var da også gæsterne, der umiddelbart kom bedst fra start i den anden af to førsteholdskampe på Capelli Sport Stadion denne søndag. Store dele af første halvleg var det AGF, der med marginaler sad på mest til trods for en generelt ikke lidet køn fodboldkamp. Men mod slutningen af første halvleg lykkedes det endelig for HB Køges kvinder at komme ordentligt igennem forsvaret. Eller rettere sagt, det lykkedes for Makenzy Doniak at drible sig igennem forsvaret.
Doniak lagde ud med først en topklasse screening som blev efterfulgt af to tunneller. Det hele blev afslutted med et følt hug fra venstreskøjten, der på magisk vis sendte bolden ud i venstre side af målet – uden for målmandens rækkevidde. Således var forløsningen stor for både angriberen og resten af holdet. Jublen brød ud og fortvivlelsen voksede hos gæsterne. Momentumskift.

I anden halvleg fortsatte spillet, hvor det var stoppet efter de første 45 minutter. Gæsterne var efterhånden begyndt at se en anelse trætte ud og det gav flere muligheder fremadrettet og særligt i omstillingerne. Efter kun fem minutters spil betød det, at Pokorny blev sendt afsted langs venstre flanke. Mange træk frem og et ind i banen skulle der til, inden amerikaneren med indersiden af foden løftede bolden op i en flot og geometrisk afmålt bue. Publikums jubel brød ud før netmaskerne blafrede. Et sådanne spark er et ikke just hverdagskost og et spark, der bør danne inspiration for sparketræning for mange unge, lovende spillere. 
Resten af halvlegen tegnede særligt Makenzy Doniak sig for flere gode aktioner i angriberens nok bedste optræden i HB Køge-trøjen. Da stadionuret havde rundet den første time drev Doniak på ny bolden frem og denne gang blev det til et straffespark, som anfører Maria Uhre sikkert trådte frem for at tage og med indersiden smadrede ind i indersiden af sidenettet. 3-0 og de resterende minutter af kampen bød ikke på de helt store muligheder foruden et knaldhårdt Carusa-skud, der fik stolpen til at bævre som en velblandet gelé.

HB Køge – AGF // 3-0

1-0 // Makenzy Doniak (38. min.)

2-0 // Maddie Pokorny (50. min.)

3-0 // Maria Uhre Nielsen (67. min.)

HB Køges startopstilling

1. Emily Boyd
2. Maria Uhre Nielsen
3. Julie Nowak
4. Selma Svendsen
6. Kelly Fitzgerald
7. Kyra Carusa
8. Laura Guldbjerg Pedersen
10. Maddie Pokorny
11. Lærke Niklasson
13. Makenzy Doniak
14. Lauren Sajewich

Udskiftninger

Laura Juul Hansen ind // Maddie Pokorny ud (68. min.)
Cecilie Buchberg ind // Lærke Niklasson ud (68. min.)
Nadja Brahe Andersen ind // Lauren Sajewich ud (76. min.)
Amanda My ind // Julie Nowak ud (76. min.)
Rosa Horskjær ind // Laura Guldbjerg Pedersen (82. min.)