HB Køge – AGF

HB Køge 2 - 0 AGF
13 nov 2021 - 13:45Capelli Sport Stadion

HB Køge hentede ny sikker hjemmesejr

 

Af Per Møller

Efter onsdagens resultatmæssigt hårde medfart mod Arsenal FC i tredje runde i UEFA Womens Champions Leagues gruppe C var det lørdag eftermiddag igen blevet tid til at byde indenfor til kamp i Gjensidige Kvindeligaen, hvor det denne gang var AGF som lagde besøg på Capelli Sport Stadion.

Kampen var samtidigt HB Køge kvindernes sidste hjemmekamp i grundspillet, hvor der nu kun resterer én kamp, udekampen mod FC Nordsjælland på søndag den 21. november kl. 19.30.

For HB Køge gjaldt det om at få Arsenal-kampen ud af hovederne og komme tilbage til hverdagen i den hjemlige liga – og det var da også et HB Køge-hold med fokus på dette der løb på banen mod århusianerne, der til foråret skal spille kvalifikationsspil om en eventuel tilbagevenden til Gjensidige Kvindeligaen fra sommeren 2022.

For at rotere lidt mellem spillerne i denne meget hårde periode truppen er inde i med tre kampe om ugen, havde cheftræner Søren Randa Boldt valgt at ændre på tre pladsen i forhold til onsdagens kamp mod Arsenal.

I midterforsvaret blev Laura Guldbjerg Pedersen afløst af  Arianna Romero og længere fremme på banen fik Cecilie Fløe og Signe Markvardsen plads på udskiftningsbænken og blev på banen afløst af Sofie Hornemann og Cornelia Kramer.

Og alle tre spillere gik ind og løste deres opgave til fuld tilfredshed.

HB Køge startede som lyn og torden, og allerede i kampens tredje minut bragte Maddie Pokorny sit hold foran, da hun kort inde i feltet på elegant vis loppede bolden over AGF’s målmand og over i modsatte side af målet.

Føringsmålet gav HB Køge ro til at få styr på kampen, og holdet havde herfra kampen i sin hule hånd.

2-0 målet og dermed den endegyldige afgørelse på kampen måtte man dog vente på til det 74. minut, hvor Lauren Sajewich fornemt flugtede en returbold i feltet ind uden chance for AGF-keeperen.

Dermed kunne HB Køge køre kampen til ende – tre nye points var i hus efter en professionelt gennemført indsats.

I kampens overtid kom der lidt dramatik at gå hjem på. Her modtog AGF’s Thea Rohde det røde kort for to gule kort inden for få sekunder.

Kampen var som nævnt HB Køges sidste hjemmekamp i efterårets grundspil – alle syv kampe er vundet med en målscore på 17-3 og holdet har inden den 14. og sidste kamp i Farum skabt sig et forspring på h.h.v. 10 points til Fortuna Hjørring på andenpladsen og 12 points til Brøndby IF på tredjepladsen.

Der er med andre ord lagt op til en meget spændende forårssæson når slutspillet fløjtes i gang igen til foråret i Gjensidige Kvindeligaen.

Men inden vi når så langt, er der udover FC Nordsjælland opgøret yderligere tre kampe i UEFA Womens Champions Leagues gruppe C der skal afvikles.

Den første af dem spilles allerede på onsdag aften kl. 21.00 dansk tid i London mod Arsenal FC.

HB Køge – AGF // 2-0 (1-0)

1-0 // Maddie Pokorny (3. minut)

2-0 // Lauren Sajewich (74. minut)

 

HB Køge opstilling:

Kaylan Marckese

Emma Færge

Selma Svendsen

Arianna Romero

Isabella Obaze

Maddie Pokorny

Sarah Jankovska

Lauren Sajewich

Sofie Hornemann

Cornelia Kramer

Kyra Carusa

 

Udskiftning:

Selma Svendsen ud // Laura Guldbjerg Pedersen ind // (59. minut)

Sofie Hornemann ud // Cecilie Fløe ind // (59. minut)

Cornelia Kramer ud // Signe Markvardsen ind // (60. minut)

Maddie Pokorny ud // Julie Nowak ind // (90. minut)