HB Køge – Arsenal

HB Køge 1 - 5 Arsenal
10 nov 2021 - 18:45

Arsenal var for stor en mundfuld for HB Køge

Af Per Møller

Et feststemt Capelli Sport Stadion i Køge lagde onsdag aften rammer til opgøret i tredje spillerunde i UEFA Womens Champions Leagues gruppe C mellem HB Køge og Arsenal FC fra London.

Hele 2.103 tilskuere (heraf mere end 400 Arsenal fans der fyldte godt op i udebaneafsnittet og skabte en rigtig fin kulisse) gik gennem tælleapparaterne for at overvære kampen og se, om HB Køge-kvinderne kunne levere en lige så fin indsats som i den foregående hjemmekamp mod de forsvarende Europamestre fra FC Barcelona for en lille måneds tid siden.

Selvom HB Køge holdet kæmpede alt hvad de har lært, så var Arsenal en for stor en mundfuld for de forsvarende danske mestre. Englænderne viste sig at de på dagen var et bedre hold end FC Barcelona gjorde i føromtalte kamp, og de lukkede helt HB Køge ned med sikker boldomgang og højt tempo, ligesom de viste sig som værende fysisk overlegne.

Første halvleg formede sig som spil til et mål – nemlig HB Køges – hvor forsvaret inkl. HB Køges bedste spiller i kampen, Kaylan Mackese der brillerede med adskillige fornemme redninger – havde nok at gøre med at holde gæsterne fra fadet.

Efter et lille kvarters spil blev Arsenal tilkendt et straffespark, som Nikita Parris skulle eksekvere. Kaylan Marckese havde imidlertid luret hvor sparket ville komme og reddede på fornem vis forsøget fra 11-meter pletten.

Der gik dog blot 12 minutter – så fik Arsenal bragt sig foran på et fornemt frispark fra Stephanie Catley der ikke levnede Kaylan Mackese nogen chance for at afværge.

Arsenal fortsatte dominansen efter pausen, hvor der skulle gå 17 minutter før kampen reelt blev afgjort, da Nikita Parris tog revanche for sit brændte straffespark og bragte gæsterne på 2-0.

3-0 blev det seks minutter senere, inden Maddie Pokorny fik tændt et lille håb i HB Køge-lejren og hjemmepublikummet, da hun tog sagen i egen hånd og fik bragt 3-1 scoringen ind bag Arsenal-keeper Lydia Williams der indtil da ikke havde haft ret meget at tage sig af i kampen.

Mod kampens slutning var det tydeligt at HB Køge-spillerne var ved at løbe tør for energi – og med to scoringer i kampens sidste frem ordinære spilleminutter fik London-holdet slået den stensikre 51 sejr fast på mål sat ind af Anna Patten og Jordan Nobbs.

At det var en kamp mod overmagten for HB Køges bravt kæmpende tropper fortæller UEFAs officielle statistik for kampen med al tydelighed.

Arsenal havde 25 skud mod mål – HB Køge 3, ligesom boldbesiddelsen fortæller 81 procent til gæsterne og 19 procent til HB Køge. Statistikken over afleveringer fortæller 799 af slagsen til Arsenal – 196 til hjemmeholdet.

Men HB Køge kunne trods nederlaget forlade banen efter den spanske dommer Sandra Bastos sidste fløjt med oprejst pande. Holdet viste hjerte og flot kampmod. Holdet blev fortjent klappet fra banen af det talstærke publikum. God lærdom for HB Køge-spillerne til forhåbentligt kommende sæsoners kampe i den fornemmeste klubturnering i verden.

De to hold mødes igen allerede på onsdag den 17. november kl. 21.00 på englændernes hjemmebane i London. Men inden kursen sættes mod den engelske hovedstad, så gælder det opgøret i Gjensidige Kvindeliga mod AGF på lørdag kl. 13.45 på Capelli Sport Stadion. Efterårssæsonens sidste hjemmekamp i ligasammenhæng.

 

HB Køge – Arsenal FC // 1-5 (0-1)

0-1 // Stephanie Catley (27. minut)

0-2 // Nikita Parris (62. minut)

0-3 // Caitlin Foord (68. minut)

1-3 // Maddie Pokorny (71. minut)

1-4 // Anna Patten (85. minut)

1-5 // Jordan Nobbs (89. minut)

 

HB Køge opstilling:

Kaylan Marckese

Emma Færge

Selma Svendsen

Laura Guldbjerg Pedersen

Isabella Obaze

Signe Markvardsen

Maddie Pokorny

Sara Jankovska

Lauren Sajewich

Cecilie Fløe

Kyra Carusa

 

Udskiftning:

Lauren Sajewich ud // Silje Ostenfeld ind // (75. minut)

Signe Markvardsen ud // Arianna Romero ind // (82. minut)

Maddie Pokorny ud // Cornelia Kramer ind // (82. minut)

Emma Færge ud // Julie Nowak ind // (90. minut)

Kyra Carusa ud // Sofie Hornemann ind (90. minut)

 

2.103 tilskuere på Capelli Sport Stadion