HB Køge – Brøndby

HB Køge 0 - 1 Brøndby
29 okt 2015

HB Køge var torsdag aften på en svær opgave hjemme på Herfølge Stadion, hvor Brøndby IF lagde vejen forbi i DBU Pokalen. Selvom gæsterne sparede et par af holdets profiler, så var det alligevel et stærkt Brøndbyhold, der stillede til start mod Henrik Pedersens tropper.

 

Gæsterne kom blæsende ud af starthullerne og satte sig på kampen fra start, men stille og roligt fik HB Køge arbejdet sig ind i opgøret og bød i den grad Brøndby op til pokaldans. Defensivt havde Frederik Due & co. fuldstændig styr på gæsternes offensiv, og man skulle helt hen til første halvlegs overtid før Brøndby for første gang havde en afslutning inden for målrammen. Den sad lige i handskerne på en stærkt spillende Frederik Due.

 

Efter pausen lagde HB Køge godt ud, og ti minutter inde i anden halvleg var HB Køge tæt på scoring. Brandão førte bolden frem ad banen i højresiden og lagde et fladt indlæg ind mod forreste stolpe. Her kom Caion først på bolden, men Brøndbys Martin Albrechtsen fik blokeret afslutningen til hjørnespark.

 

Ganske kort efter var det Brøndby, der var tæt på i den anden ende, men Frederik Due reddede i fin stil Hjulsagers afslutning.

 

Minutterne gik og efterhånden lignede det mere og mere, at opgøret ville gå i forlænget spilletid. Det selvom Brøndby i kampens sidste ti minutter lagde et enormt pres mod HB Køges mål. Frederik Due leverede dog både små og store mirakler på stregen og holdt Brøndby fra fadet. I hvert fald i de første 91 minutter af kampen.

 

To minutter inde i overtiden gik den nemlig ikke længere. En afslutning fra Thomas Kahlenberg blev blokeret og havnede for fødderne af Ronnie Schwartz, der tæt under mål kunne sende bolden i nettet.

 

Ærgerlig afslutning for flot fightende HB Køge, der spiller næste kamp allerede på søndag, hvor Henrik Pedersen tager sine tropper med til Vejle.

 

Mål

0-1 // Ronnie Schwartz (92.)

 

Advarsler

Mikkel Wohlgemuth, HB Køge

Magnus Ericsson og Jesper Juelsgaard, Brøndby

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Rasmus Nielsen

Daniel Arrocha

Mikkel Wohlgemuth

Kristian Andersen

Brandão

Caion

 

Udskiftninger

Jannik Skov Hansen ind // Rasmus Nielsen ud (61.)

Sylvester Seeger-Hansen ind // Kristian Andersen ud (68.)

 

Tilskuertal

3.543 tilskuere på Herfølge Stadion