HB Køge – Brøndby

HB Køge 1 - 2 Brøndby
28 mar 2021 - 15:00Capelli Sport Stadion

Finaledrømmene brast

Der var lagt op til et spændende pokalopgør søndag eftermiddag på Capelli Sport Stadion i Køge, hvor Kvindeligaens førerhold HB Køge tog imod Brøndby IF i det andet semifinaleopgør i Sydbank Cup 2020/21.

Brøndby IF havde en føring på 4-2 med fra de to klubbers første opgør i Brøndby sidste weekend, så presset var på hjemmeholdet i bestræbelserne på at nå til klubbens første pokalfinale.

Det var et tydeligt nervøst HB Køge-hold der gik på banen, og holdet havde i starten af kampen vanskeligt ved at få presset spillet frem på banen. Gæsterne pressede fra start, tydeligt opsatte på at få en hurtig føring og dermed gøre arbejdsbetingelserne endnu mere vanskelige for HB Køge – og i baghovedet lå nok også ønsket om at få vasket 0-5 ydmygelsen fra det seneste besøg i Køge i oktober måned, væk.

HB Køge fik en advarsel om dette allerede efter mindre et to minutters spil da bolden prellede af mod Kaylan Marckeses overligger – og blot fem minutter senere lå bolden i HB Køges netmasker, sendt derind af Chirine Lamti der udnyttede en flot aflevering fra Josefine Hasbo der inden da havde sat tre-fire modstandere af på vejen i en gevaldig dribletur.

Gæsterne viste sig tydeligt at være mere erfarne i så stor en kamp, hvilket holdet jo har prøvet adskillige gange før.

Blot ni minutter efter den første scoring blev det endnu mere op ad bakke for køgenserne, da Agnete Nielsen blev spillet fri i straffesparksfeltet og sikkert passerede Kaylan Marckese.

HB Køge fik kæmpet sig pænt tilbage i kampen, uden dog for alvor at true Brøndbys forsvarsbastioner.

Men ni minutter før pausen fik hjemmeholdet alligevel skabt en livline, da Madalyn Pokorny fik reduceret til 2-1. Stephanie Ribeiro erobrede på optimistisk vis bolden fra en tøvende Brøndby-forsvarer, tog et rush ind i feltet og hendes indlæg fra højre side fik Pokorny bugseret det sidste stykke over målstregen.

Anden halvleg prøvede HB Køge at få skabt noget mere fremadrettet, hvilket lykkedes, men uden at få fremtvunget den udligning, som kunne have skabt fornyet spænding om udfaldet. Der blev kæmpet og fightet af et godt hjerte – men denne søndag desværre uden at få den ønskede gevinst ud af anstrengelserne.

Køgensernes første relle chance i anden halvleg kom således først i det 70. minut men Kyra Carusa fik ikke ordentligt ram på bolden, og med fem minutter igen fik Lærke Niklasson en stor hovedstødschance, men hun fik ikke optimalt træf på det ellers fine indlæg fra højre side og bolden strøg forbi målet.

Brøndby bød også ind med et par gode muligheder for at lukke al spænding ned – bl.a. et stolpeskud – men der blev ikke scoret yderligere i opgøret.

Det blev ved 2-1 til Brøndby der er klar til Sydbank Cup pokalfinalen mod FC Thy-Thisted St. Bededag den 30. april.

HB Køge kan se tilbage på en flot indsats i turneringen og holdets første pokalsemifinale. Og nu fuldt ud koncentrere sig om at forsvare førstepladsen når slutspillet i Gjensidige Kvindeligaen fløjtes op på lørdag den 3. april med en udebanekamp mod de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring. En rigtig vigtig og spændende kamp.

Nederlaget til Brøndby IF var i øvrigt holdets første nederlag på hjemmebane siden den 3. november 2019. Siden da er det blevet til 12 hjemmesejre i træk – fantastisk flot.

Og det var helt uhørt holdets tredje nederlag på stribe – noget der ikke er sket siden oktober måned 2019 i oprykningssæsonen til Gjensidige Kvindeligaen 2019/20.

Kampens HB Køge – valgt af hovedsponsor Spar Nord Køge – spiller blev forsvarsspiller Isabella Obaze.

HB Køge – Brøndby IF // 1-2

0-1  // Chirine Lamti (8. minut)

0-2  // Agnete Nielsen (17. minut)

1-2 // Madalyn Pokorny (36. minut)

HB Køges startopstilling:

Kaylan Marckese

Isabella Obaze

Selma Svendsen

Julie Nowak

Silke Bonnen

Laura Guldbjerg Pedersen

Cecilie Buchberg

Kelly Fitzgerald

Madalyn Pokorny

Stephanie Ribeiro

Kyra Carusa (anfører)

Udskiftninger:

Lærke Niklasson ind // Silke Bonnen ud (46. minut)

Maria Uhre Nielsen ind // Selma Svendsen ud (68 minut)

Laura Juul Hansen ind // Julie Nowak ud (74. minut)

Rosa Horskjær ind // Madalyn Pokorny ud (88. minut)