HB Køge – Brøndby IF

HB Køge 2 - 0 Brøndby IF
11 aug 2021 - 18:00Capelli Sport Stadion

HB Køge indtager førstepladsen efter solid indsats i topkamp

Af Per Møller

Capelli Sport Stadion i Køge dannede onsdag aften ramme om sæsonens første hjemmekamp i Gjensidige Kvindeligaen for de forsvarende danske mestre fra HB Køge.

Svanerne havde besøg af sidste sæsons sølvvindere fra Brøndby IF i en tidlig topkamp, og det fik hele 612 tilskuere til at troppe op denne fine sensommeraften for at overvære den med spænding imødesete ”revanchekamp” fra sidste sæsons sidste og altafgørende kamp om det danske mesterskab.

Kampen var rykket frem, da Brøndby IF i næste uge skal spille kvalifikationskamp/kampe til Champions League gruppespillet. En opgave der også venter HB Køges danske mestre om små tre uger – lodtrækning hertil foretages hos UEFA næste søndag den 22. august.

Men tilbage til onsdag aftens topkamp, hvor tilskuerne fik hvad de kom efter – nemlig en underholdende og til tider også velspillet kamp.

HB Køge lagde rigtigt fint ud og holdet svingede dirigentstokken de første 15 minutter, hvor der blev lagt et hårdt pres på gæsterne, og hvor det også blev til et par gode forsøg mod gæsternes mål, men efterhånden fik gæsterne, der viste god, teknisk fodbold, vippet spillet over på sin side, uden at det dog på noget tidspunkt fik sat HB Køges solide, bagerste kæde på rigtigt alvorlige opgaver.

Efter 0-0 ved pausen kom HB Køge stormende ud til anden halvleg, og modsat i første halvleg gav de denne gang ikke initiativet fra sig.

Straks fra anden halvlegs start var der fine chancer til Cecilie Fløe, Maddie Pokorny og Kyra Carusa, men Brøndby IF havde Ann-Kathrin Diefer en velspillende målmand der fik afværget forsøgene. Brøndby ville også lege med og havde et fint forsøg som HB Køge-keeper Kaylan Marckese tog sig sikkert af.

HB Køge fortsatte med at dominere. Holdet vandt de fleste anden bolde, der blev fightet forbilledligt og spillerne bakkede hele tiden op for hinanden. Holdet producerede fortsat gode chancer og det gav fortjent bonus i kampens 62. minut.

På hjørnespark fra Emma Færge nåede midtbaneslideren Kelly Fitzgerald højest og fik headet bolden ind i nærmeste hjørne. 1-0 og stor jubel hos det talstærke og veloplagte publikum, der sørgede for en super kulisse for kampens aktører.

Blot otte minutter senere blev føringen fordoblet. Cecilie Fløe, der leverede en fornem arbejdsindsats på venstrekanten, fik endnu engang kæmpet sig fri af sin oppasser, og hendes perfekte indlæg blev mødt af Maddie Pokorny, der sikkert sendte bolden i nettet til 2-0. Maddie Pokornys tredje mål i den nye sæson.

Det blev også kampens sidste scoring, selvom der var chancer til flere, men Ann-Kathrin Diefer og det øvrige Brøndby-forsvar lod sig ikke overliste mere – og i den anden ende af banen har Kaylan Marckese vel næppe haft en mere stille kamp mod Brøndby IF end det var tilfældet denne onsdag aften. Fireback-kæden foran hende, med Emma Færge, Selma Svendsen, Laura Guldbjerg Pedersen og Isabella Obaze, leverede en fornem indsats.

Brøndby IF farligste forsøg i anden halvleg havde holdets mangeårige topscorer Nanna Christiansen mod slutningen af kampen, men hendes frisparksforsøg strøg snert forbi HB Køge-målet.

Der var som nævnt mange gode præstationer på HB Køge-holdet, men Emma Færge blev efter kampen fortjent kåret til kampens HB Køge-spiller af hovedsponsor Spar Nord Køge. Stor ros til alle på HB Køge-holdet, der hele vejen igennem leverede en solid indsats i en svær kamp mod holdets formentlig største rival til førstepladsen.

Og en rigtig god start for holdets nye trænerduo, Søren Randa-Boldt og Kim Daugaard. To kampe – to sejre.

HB Køges næste kamp – den første ud af i alt tre udekampe på stribe på fremmed græs i Gjensidige Kvindeligaen – er mod Kolding Q og den spilles på søndag den 15. august kl. 12.00 på Fynske Bank Arena i Kolding.

Her er det HB Køge der har revanche til gode, da Kolding Q i april måned på hjemmebane besejrede køgenserne med 3-1 – HB Køges seneste nederlag i ligaen.

 

HB Køge – Brøndby IF // 2-0 (0-0)

1-0  // Kelly Fitzgerald (62 min.)
2-0  // Maddie Pokorny (70. min).

HB Køge opstilling:

Kaylan Marckese

Emma Færge

Selma Svendsen

Laura Guldbjerg Pedersen

Isabella Obaze

Kelly Fitzgerald

Lauren Sajewich

Maddie Pokorny

Kyra Carusa

Sofie Hornemann

Cecilie Fløe

Udskiftning:

Sofie Hornemann ud // Cornelia Kramer ind // (68. min.)