HB Køge – Brøndbyernes IF

HB Køge 3 - 1 Brøndbyernes IF
05 jun 2021 - 14:00Capelli Sport Stadion

Fantastisk fest da HB Køge sikrede sig Danmarksmesterskabet

Af Per Møller

Der var lagt op til et kæmpe topbrag i Gjensidige Kvindeligaen lørdag eftermiddag, hvor HB Køge og Brøndby IF mødtes i en altafgørende kamp om Danmarksmesterskabet 2020/21 på Capelli Sport Stadion i Køge.

HB Køge havde inden kampen et forspring på to points ned til Brøndby IF, og kunne med andre ord sikre sig klubbens første DM-titel med blot uafgjort.

Men den løsning var holdet absolut ikke interesseret i – så det var et rigtigt tændt HB Køge-hold som anført af Maria Uhre Nielsen gik på banen til holdets største kamp nogensinde.

HB Køge lagde ud med at jagte Brøndby IF overalt på banen, og presset gav en gylden mulighed for et hurtigt føringsmål allerede i det 4. minut, hvor Kyra Carusa blev fældet i det kriminelle felt. Straffespark – men Maria Uhre Nielsen misbrugte den store chance, da hendes forsøg blev klaret af Naja Bahrenscheer i Brøndby-målet.

Det misbrugte straffespark fik imidlertid HB Køge-spillerne til at stå endnu mere sammen om opgaven, og holdet udviste et sandt arbejdsraseri, som bestemt ikke bekom gæsterne vel. Brøndby IF fik slet ikke ro til at etablere noget der seriøst kunne true HB Køge-målet – hvor Kaylan Marckese var en pålidelig og sikker sidste skanse i de situationer når det gjaldt.

HB Køge blev belønnet i kampens 19. minut. Efter et hjørnespark opstod lidt klumpspil foran Brøndby-målet og her fik Kyra Carusa sidste fod på bolden og sendt den over målstregen til 1-0 føring til HB Køge.

Målet var Kyra Carusas 17. i denne sæson og dermed slutter hun øverst på topscorerlisten i Gjensidige Kvindeligaen – med to mål mere end Brøndby IF’s landsholdsspiller Nanna Christiansen.

I det 28. minut blev føringen fordoblet – og stemningen på Capelli Sport Stadion steg til uanede højder hos de 1.248 tilskuere, da Cecilie Buchberg på en aflevering fra Kyra Carusa valgte at tage chancen med et tørt hug fra kanten af straffesparksfeltet. Bolden strøg i nettet uden for Brøndby-keeperens rækkevidde.

2-0 var stillingen ved pausen, hvor Brøndby-træner Per Nielsen foretog en tre-dobbelt udskiftning i håbet om at få vendt billedet og få scoret de tre mål som det på det tidspunkt krævede hvis DBU-pokalen skulle med hjem til Vestegnen.

Brøndby IF var da også tæt på en reducering fem minutter efter pausen, men Kaylan Marckese diskede op med en flot fodparade – og små ti minutter senere – i kampens 56. minut – blev kampen i realiteten afgjort.

Energibundtet Kyra Carusa fik kæmpet sig fri i venstre side og hendes indlæg stod Cecilie Buchberg klar til – i to forsøg – at bugsere videre ind i netmaskerne. 3-0 – og stemningen var på dette tidspunkt på kogepunktet på Capelli Sport Stadion.

Målet var Cecilie Buchbergs andet i kampen – og blot andet i sæsonen. En ganske god kamp vise sin målfarlighed i ….

Resten af kampen kørte HB Køge professionelt sejren hjem til lyden af klapsalver fra de feststemte publikummer – men holdet måtte i kampens tredje tillægsminut se Brøndby IF få tilkendt et straffespark som Nanna Christiansen sikkert omsatte til slutresultatet 3-1.

Få sekunder efter fløjtede dommer Frederikke Søkjær kampen af og jubelen kunne bryde løs – til tonerne fra bl.a. ”We are the Champions” og ”Sikke en dejlig dag det er i dag” der gjaldede ud over stadion – og der var gratis øl/vand til publikum indtil fustagerne var tomme. Klubbens tak for den suveræne opbakning hele sæsonen igennem.

1.248 tilskuere havde en herlig og fornøjelig eftermiddag på Capelli Sport Stadion – og det flotte tilskuertal satte ny rekord for Kvindeligaen hvor den tidligere rekord lød på 1.203 tilskuere til et opgør mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring.

Det var DBU’s formand Jesper Møller og adm. direktør Jakob Jensen der kunne overrække medaljer til spillere, træner- og holdlederteamet inden anfører Maria Uhre Nielsen kunne løfte DBU-pokalen, hvor HB Køges navn nu skal indgraveres – første gang siden 2001 at mesterskabet og pokalen ikke er vundet af enten Fortuna Hjørring eller Brøndby IF.

HB Køge er dansk mester i kvindefodbold 2021. En fremragende indsats af det nyoprykkede hold, der har taget dansk fodbold med storm fra allerførste spillerunde.

HB Køge gik ubesejret gennem sæsonen på eget græs. Kun et hold formåede at tage points med fra Capelli Sport Stadion – Fortuna Hjørring i 1-1 kampen den 13. maj.

De 14 hjemmekampe resulterede altså i 13 sejre og en enkelt uafgjort kamp – og den suveræne målscore på 38-6 ….

Et enestående arbejde af cheftræner Peer Lisdorf og hans træner- og lederteam og tak til spillerne på holdet, der på uimodståelig vis har leveret underholdende og sprudlende fodbold gennem hele sæsonen. Det har været en fornøjelse at overvære kampene. Holdet har været en pryd for klubben, sponsorer, fans og god reklame for pige-/kvindefodbolden i Køge Kommune, ja i hele Østsjælland.

Oprykkerne kom, så og sejrede – og distancerede de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring med 15 points og sidste års sølvvindere Brøndby IF med 5 points.

Nu skal holdet på en yderst velfortjent sommerferie inden der tages fat på forberedelserne på at forsvare DM-titlen næste sæson – en sæson som også kommer til at byde på debut i Europas fornemmeste klubturnering, UEFA Women Champions League.

Vi glæder os allerede.

KÆMPE TILLYKKE med Danmarksmesterskabet HB KØGE.

 

HB Køge – Brøndby IF // 3-1

1-0  // Kyra Carusa (19. minut)

2-0  // Cecilie Buchberg (28. minut)

3-0  // Cecilie Buchberg (56. minut)

3-1 // Nanna Christiansen (90. minut).

HB Køges startopstilling:

Kaylan Marckese

Julie Nowak

Maria Uhre Nielsen

Laura Guldbjerg Pedersen

Isabella Obaze

Cecilie Buchberg

Kelly Fitzgerald

Lærke Niklasson

Lauren Sajewich

Kyra Carusa

Maddie Pokorny

Udskiftning:

Silke Bonnen ind // Maddie Pokorny ud (67. minut)

Stephanie Ribeiro ind // Lærke Niklasson ud (80. minut)

Nadja Brahe Andersen ind // Kyra Carusa ud (87. minut)

 

1.248 tilskuere på Capelli Sport Stadion