HB Køge – Brønshøj

HB Køge 1 - 0 Brønshøj
06 apr 2015

HB Køge og Brønshøj tørnede mandag eftermiddag sammen i et vigtigt opgør i 1. Division. Før kampen var der fire points forskel på de to mandskaber, så det var i jagten på at øge forskellen til syv point at HB Køge gik på banen med en god attitude. Henrik Pedersens mandskab satte sig med godt presspil på kampen fra start, og defensivt var det ikke meget Frederik Due havde at lave i første halvleg, hvor HB Køge kom frem til de største chancer.

 

Den største af dem faldt kort inden pausen da et fint opspil endte med et mindre skydetelt i Brønshøj-feltet, og kun uheld forhindrede HB Køge i at tage føringen. Få minutter senere blev gæsterne reduceret til ti mand da Sebastian Lassen gik alt for hårdt ind i en tackling på Alexander Ludwig, og dommeren valgte helt korrekt at hive det røde kort op af lommen for forseelsen.

 

HB Køge udnyttede straks fra anden halvlegs start overtalssituationen. Bare fem minutter efter pausen steg Søren Henriksen til vejrs blandt venner og fjender og headede Kristian Andersens præcise hjørnesparksbold i nettet. 1-0.

Anden halvleg bød ikke på lige så mange chancer som før pausen, men det var HB Køge der var tættere på 2-0 end Brønshøj var på en 1-1-udligning.

 

Det var dog lige ved at gå galt for HB Køge da kampuret nærmede sig de 90 minutter. På gæsternes største mulighed i kampen var Frederik Due dog vaks og vågen og reddede i fin stil Oke Akpovetas afslutning. På det følgende kontraangreb rundede Nikolaj Hansen gæsternes forsvarer Lars Emil Juel Andersen, der som sidste mand måtte ty til ulovlige metoder for at stoppe HB Køges lange angriber.

 

Straffesparket tog Kristoffer Munksgaard sig af, men han måtte se undersiden af overliggeren forhindre en 2-0-føring. Det gik alligevel, for ganske kort efter lod dommerens fløjte for sidste gang i kampen, og HB Køge hentede dermed tre vigtige point, der betyder, at der nu er seks point til den gale side af nedrykningsstregen.

 

HB Køges næste kamp spilles på lørdag den 11. april på udebane mod Lyngby.

 

Mål

1-0 // Søren Henriksen (49.)

 

Udvisninger

Sebastian Lassen (42.) og Lars Emil Juel Andersen (90.)

 

Advarsler, HB Køge

Nikolaj Hansen, Frederik Due og Søren Henriksen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Delphin Tshiembe

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Jonas Thomsen

Rasmus Nielsen

Kristian Andersen

Bruninho

Nikolaj Hansen

Kristoffer Munksgaard

 

Udskiftninger

Sylvester Seeger-Hansen ind // Jonas Thomsen ud (79.)

Sami Kamel ind // Bruninho (83.)

 

Tilskuertal

807 tilskuere på Herfølge Stadion