HB Køge – Esbjerg

HB Køge 3 - 0 Esbjerg
19 nov 2021 - 19:00Capelli Sport Stadion

HB Køge skulle i dag forsøge at vinde for fjerde gang på hjemmebane, da mandskabet fredag aften mødte Esbjerg. 

Det skulle vise, at HB Køge kom godt fra land med den mission. Efter 11 minutters spil trykkede Mike Jensen af fra distancen efter en clearing fra Esbjerg. Skuddet ramte jorden og derefter hånden fra en Esbjerg-forsvarsspiller. Dommer Karlsen pegede prompte på straffesparkspletten.

Her stod Pierre Larsen klar til at eksekvere. Først trillede bolden dog fremad grundet den kraftige vind, så Pierre måtte hente den og stå klar til at sparke igen. Anden gang lå den dog stille og Pierre Larsen sparkede med den største selvfølgelighed bolden i midten af målet til føringen 1-0 til HB Køge.

Dommerne på Capelli Sport Stadion var ikke færdige med at være i fokus, da en af linjedommeren desværre måtte gå ud med en skade. Det betød en pause på otte minutter, imens fjerdedommeren gjorde sig klar til at overtage linjedommergerningen. 

Efter spilafbrydelsen blev det en mere jævnbyrdig affære, men med et lille spilovertag til HB Køge. Begge hold prioriterede at stå stærkt defensivt, men det var HB Køge, der skabte de fleste chancer i første halvleg. 

Det var generelt en første halvleg med stor tænding fra begge mandskaber. Det kastede også hele tre gule kort af sig til udeholdet fra Esbjerg. Kort før pausefløjtet modtager Effiong Nsungusi bolden foran feltet. Han vender sig om, tager et træk og sparker den derefter helt op i venstre målhjørne. Flot mål af den stærke angriber.

I det ottenede minuts tillægstid af første halvleg blev Mike Jensen sendt afsted inde i feltet. Han tog et træk og afsluttede på mål. Skuddet blev inde foran mål rettet af, da Esbjergs Viktor Tranberg lagde bolden i eget mål.

HB Køge gik således til pause foran med 3-0 på et blæsende Capelli Sport Stadion efter en første halvleg, hvor svanerne var bedst og skarpest. 

Fra anden halvlegs start forsatte HB Køge med at være mest på bolden. Det blev dog ikke til de store chancer de første 15 minutter af anden halvleg. Efter 60 minutter fik Esbjerg deres største chance, da der blev headet på overliggeren efter et hjørnespark. 

I det 68. minut blev Pierre Larsen endnu engang spillet fri på højresiden. Han sendte et perfekt indlæg indover, hvor Effiong Nsungusi steg til vejrs og headede på mål. Dog reddede Esbjergs Jeppe Højbjerg hovedstødsforsøget. 

Anden halvleg var en mere rolig affære, da HB Køge stod solidt defensivt og ikke tillod Esbjerg at komme frem til det store. Det betød en kontrolleret anden halvleg. Mod slutningen blev unge Sebastian Larsen, Casper Jørgensen og Oscar Buch skiftet på banen. Det betød en gennemsnitsalder på 22 år ved slutfløjt.

HB Køge vandt således for fjerde gang på hjemmebane, da man slog Esbjerg med 3-0 på Capelli Sport Stadion.

Tilskuertal: 829