HB Køge – Esbjerg

HB Køge 3 - 0 Esbjerg
26 nov 2017

HB Køge spillede en klog og dygtig kamp da holdet søndag eftermiddag sluttede fodboldåret 2017 af med en overbevisende hjemmesejr på 3-0 over Esbjerg.

 

Cheftræner Henrik Lehm måtte ellers til kampen undvære både Jean Claude Bozga og Lee Rochester, der begge sad ude med karantæne i årets sidste kamp. Det betød at der var rokeret rundt i HB Køges startopstilling, hvor anfører Henrik Madsen var rykket ned i midterforsvaret i stedet for Bozga. På den centrale midtbane – og ved siden af Mikkel Wohlmgemuth – fik unge Magnus Häuser chancen, mens Oliver Lassen startede på fløjen i stedet for Bah.

 

Gæsterne kom bedst fra start og allerede efter seks minutter blev Esbjerg tilkendt et straffespark, som rutinerede Rudolph Austin skulle tage sig af. Andreas Hansen i målet spillede dog en stærk kamp, og klarede flot Austins forsøg fra ellevemeterpletten. Den redning var noget så vigtig for HB Køge, for i stedet for at komme hurtigt bagud med 1-0, så slog Svanerne i stedet til i den anden ende, hvor Mark Gundelach efter 12 minutter slog et milimeterpræcist indlæg ind i panden på Martin Koch Helsted, der scorede sit 13. sæsonmål.

 

Yderligere 12 minutter senere blev føringen fordoblet. Denne gang blev et indlæg fra venstresiden sendt ind i feltet, hvor Martin Koch Helsted fik sendt bolden videre til bageste stang, hvor Mikkel Wohlgemuth stod klar til at sparke læderkuglen ind i nettet. Stor jubel og fortjent føring til HB Køge mod en stærk modstander.

 

Gæsterne kunne dog også noget offensivt, men HB Køges forsvar spillede stærkt og sørgede for at lukke godt ned. To gange blev det dog rigtig farligt, men begge gange hev Andreas Hansen et par pragtredninger ud af ærmerne og viste, hvorfor han kort før kampstart var blevet kåret som Årets Spiller 2017.

 

I den anden ende var HB Køge også farlige. Alexander Bah headede forbi tæt under mål efter oplæg fra Malte Amundsen, og senere i halvlegen lagde Bah bolden til rette for Martin Koch Helsted, der desværre sparkede forbi.

 

Efter pausen var gæsterne mest på bolden, men det var ikke mange gange at Andreas Hansen måtte vise klassen. Defensivt spillede HB Køge nemlig en rigtig stærk kamp, og i stedet for en Esbjerg-reducering endte det da også med at være HB Køge der i stedet øgede til 3-0. En flot aflevering henover Esbjergforsvaret ramte Alexander Bah, der rystede sin oppasser af og sikkert sparkede bolden ind ved fjerneste stolpe. Flot, flot scoring af spilleren, der inden kampen blev kåret som Årets Talent.

 

Bah var ikke færdig med at vise eksempler på sin klasse. Ti minutter efter 3-0-scoringen gled Bah igen af på sin direkte modstander, og lagde bolden ind midt i feltet, hvor Mikkel Wohlgemuth var ganske få centimeter fra at blive dobbelt målscorer.

 

I kampens sidste minutter var det igen tæt på 4-0, men indskiftede Ahmed Hassan måtte se sit brag fra kanten af feltet ramme undersiden af overliggeren og ryge i spil igen. Den havde fortjent bedre.

 

Der var dog intet at klage over for HB Køge, der leverede varen mod et af rækkens mest formstærke mandskaber. Og endnu en 3-0-sejr over en Superliganedrykker viser, at HB Køge er på rette vej og kan se frem mod et spændende forår, hvor man nu overvintrer på en femteplads. Et point efter Esbjerg på fjerdepladsen og to point fra Vendsyssel på den tredjeplads, der giver adgang til playoff-kampe.

 

Først venter der dog spillerne en god og velfortjent ferie. Der trænes også i den kommende uge, men herefter er der ferie frem til starten af januar.

 

Der skal til slut lyde en stor tak for opbakningen til fans, frivillige, sponsorer og alle andre, der støtter HB Køge.

 

HB Køge – Esbjerg // 3 – 0

1-0 // Martin Koch Helsted (12.)

2-0 // Mikkel Wohlgemuth (24.)

3-0 // Alexander Bah (64.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Henrik Madsen

Daniel Arrocha

Malte Amundsen

Oliver Lassen

Mikkel Wohlgemuth

Magnus Häuser

Kristian Andersen

Alexander Bah
Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Ahmed Hassan ind // Oliver Lassen ud (65.)

Rafael Mortensen ind // Martin Koch Helsted ud (84.)

Gustav Gjøg ind // Alexander Bah ud (87.)

 

Tilskuertal

1.008 tilskuere på Castus Park