HB Køge – Esbjerg

HB Køge 1 - 2 Esbjerg
25 apr 2010

Søndag eftermiddag tog HB Køge hjemme på SEAS-NVE Park imod Esbjergs bronzeaspiranter, der for første gang i sæsonen gæstede stadion i Herfølge.

De to klubbers første to indbyrdes opgør i sæsonen var begge endt med smalle Esbjerg-sejre efter sene scoringer, og netop derfor var HB Køges spillere opsatte på at revanchere de to nederlag.

Og det startede godt for HB Køge, der i forhold til sidste weekend havde Mark Leth Pedersen i startopstillingen i stedet for en småskadet Bo Storm, der tog plads på bænken.

Kampen var således blot 13 minutter gammel da Henrik Toft steg til vejrs og vandt en luftduel med gæsternes vikarierende keeper, og dermed gjorde det til 1-0. I klubbernes seneste indbyrdes opgør var HBK-anføreren også manden bag kampens første scoring.

Kampen var en meget lige affære, uden de helt gyldne scoringsmuligheder, og det var da også efter en lille tilfældighed, at kampens anden scoring faldt. Målet tilfaldt Esbjerg og skarpretter var Jesper Lange, der pludselig stod helt fri foran kassen, hvorfra han kunne sparke bolden ind bag Lars Bjerring.

Lars Bjerring havde i halvlegens sidste minut en klasseredning på et godt Esbjerg-forsøg, og i den anden ende var Mark Leth få centimeter fra at kunne glide Henrik Tofts hovedstødsaflevering i kassen.

Efter pausen startede HB Køge bedst, og der var spillet omkring ti minutter da højrebacken Thomas Sørensen gik med frem, snød en forsvarer og sparkede bolden på ydersiden af stolpen.

Også anden halvleg udviklede sig jævnbyrdigt, men i kampens sidste kvarter havde HB Køge flere nærgående forsøg. Mark Leth Pedersen sparkede over og Henrik Tofts hovedstød sneg sig forbi fjeneste stolpe.

 

HB Køge formåede dog ikke at udnytte den gode periode, og stadionuret nærmede sig de 90 minutter, da Esbjerg slog til i den anden ende. I sidste ordinære spilleminut kunne indskiftede Tim Janssen nemlig dirigere et hjørnesparksindlæg ind bag Lars Bjerring, og så måtte HB Køge gå fra banen med et nederlag på 2-1, selvom spillet nok en gang var til mere.

 

HB Køges næste kamp er onsdag aften, hvor F.C. København er værter i Parken, mens næste hjemmekamp spilles søndag den 9. maj kl. 15.00 mod FC Midtjylland.

 

Mål

1-0 // Henrik Toft (12.)

1-1 // Jesper Lange (25.)

1-2 // Tim Janssen (89.)

 

Advarsler

Marcel Rømer og Mads Laudrup, HB Køge

 

HB Køges startopstilling

Lars Bjerring

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Søren Nielsen

Mads Laudrup

Nicolaj Madsen

Marcel Rømer

Quincy Antipas

Mark Leth Pedersen

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Fabinho ind // Quincy Antipas ud (61.)

Arman Mehakovic ind // Mads Laudrup ud (75.)

 

Tilskuertal

1.393 tilskuere på SEAS-NVE Park