HB Køge – FC Helsingør

HB Køge 2 - 2 FC Helsingør
23 sep 2018

Efter fem hjemmesejre i træk skulle HB Køge i søndagens hjemmekamp mod Superliganedrykkerne fra FC Helsingør forsøge at hente den sjette hjemmesejr på stribe. 

 

Og det startede aldeles glimrende for Morten Karlsens tropper, der kom flyvende fra start. Der var således blot spillet fem minutter da Martin Koch Helsted med pandede bolden i kassen og bragte HB Køge i front til stor jubel for de 1.262 tilskuere, der havde fundet vej til Capelli Sport Stadion.

 

Et kvarter senere var Martin Koch Helsted igen på spil. Denne gang opsnappede NordicBet LIGAENs topscorer bolden og satte i sprint ned mod Helsingørmålet. Alene med FCH-keeperen satte HBK-angriberen bolden iskoldt i kassen og bragte med sin tiende sæsonscoring sit hold på 2-0.

 

I midtugens 4-0-sejr over Fremad Amager scorede Martin Koch Helsted hattrick, og efter en halv time i søndagens kamp mod FC Helsingør, var han tæt på at gentage kunststykket. Uden held, desværre.

 

Første halvleg sluttede af med et lille overtag til FC Helsingør, der i halvegens sidste ti minutter kom frem til to store chancer. Først afsluttede gæsterne på stolpen, og kort efter måtte Andreas Hansen diske op med en verdensklasseredning for at forhindre en reducering inden pausen.

 

I anden halvleg var det gæsterne, der kom bedst fra start, og omkring en time inde i opgøret lykkedes det for midtbanespilleren Patrick Olsen at reducere med et spark fra distancen, og via indersiden af stolpen.

 

Målet gav FC Helsingør tro på tingene, og de begyndte at lægge et pres mod Andreas Hansens mål. Tiden gik, og selvom det til tider brændte på, så begyndte det små småt at ligne endnu en hjemmesejr. Men desværre fik gæsterne mod slutningen af kampen tilkendt et straffespark, som Douglas sparkede i mål.

 

2-2 og sejren var gledet HB Køge af hænde og der var nu i endnu højere grad lagt op til en nervepirrende afslutning, hvor FC Helsingør fortsatte deres pres og jagtede en tredje scoring. Der kom dog ikke flere scoringer, selvom et spark på overliggeren i overtiden var tæt på at afgøre kampen til gæsternes fordel.

 

HB Køge er dermed fortsat på toppen af NordicBet LIGAEN med 22 point for 10 kampe. Det er tre flere end Viborg på andenpladsen.

 

Næste kamp for Morten Karlsens tropper er onsdagens pokalkamp mod FC Nordsjælland, og i den kommende weekend gælder det Lyngby på udebane.

HB Køge – FC Helsingør // 2 – 2

1-0 // Martin Koch Helsted (5.)

2-0 // Martin Koch Helsted (19.)

2-1 // Patrick Olsen (63.)

2-2 // Douglas, straffespark (84.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Ricki Olsen

Jean Claude Bozga

Marian Huja

Christian Overby

Martin Jensen

Magnus Häuser

Henrik Madsen

Liam Jordan

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Fredrick Opoku ind // Jakob Johansson ud (71.)

 

Tilskuertal

1.262 tilskuere på Capelli Sport Stadion