HB Køge – FC Hjørring

HB Køge 1 - 2 FC Hjørring
17 apr 2013

Det startede godt, men sluttede skidt for HB Køge, der onsdag aften tabte med 2-1 på hjemmebane mod FC Hjørring i de to holds udsatte kamp fra det der skulle have været forårets første spillerunde.

 

Foran 762 tilskuere på SEAS-NVE Park i Herfølge lagde HB Køge bedst ud, var mest på bolden og kom frem til et par udmærkede muligheder mod et godt organiseret jysk mandskab. FC Hjørring stod godt i defensiven og gjorde det svært for HB Køge komme igennem. Alligevel var der ganske udmærkede muligheder til Per Frandsens tropper i løbet af kampens første halve time. Ind ville bolden dog ikke.

 

Og når nu HB Køge ikke fik scoret det vigtige første mål, så blev det i stedet gæsterne fra FC Hjørring, der tog føringen på en af holdets første egentlige chancer i kampen. Et indlæg fra højre endte hos Mads Jessen ved bageste stolpe. Her kunne offensivspilleren bringe de jyske gæster på 1-0.

Målet var en våd klud i ansigtet på HBK-spillerne, der efter scoringen ikke for alvor formåede at få sat pres på gæsternes defensiv. FC Hjørring-spillerne var først på de fleste andenbolde og ville det i det hele taget mere. Kort før pausen blev det så 2-0 da Mads Jessen – igen – kom på måltavlen, da han denne gang trak ind i banen for derefter at sparke bolden over i det lange målhjørne.

 

I pausen blev der talt med store bogstaver i HB Køges omklædningsrum, men HBK-spillerne havde svært ved at få spillet til at flyde efter. I de to seneste kampe har HB Køge hentet to sejre på vilje, fight og en ekstra tro på, at det kunne lade sig gøre, men onsdag aften på SEAS-NVE Park var det som om at de elementer ikke var til stede.

Jeppe Kjær fik dog fortjent udlignet med sit fjerde mål i de sidste tre kampe. Og det var et flot mål. Kjær skar ind i banen og fra kanten af feltet sparkede han hårdt og præcist bolden op i nærmeste målhjørne – helt uden chance for Karim Zaza i FC Hjørrings mål.

 

Målet gav HB Køge en tro på at det kunne lade sig gøre at bryde igennem den stærke jyske defensiv, men helt oplagte chancer og et tungt pres blev det aldrig til, og så endte det hele med en 2-1-sejr til gæsterne på en aften, hvor ikke meget fungerede for HB Køge – i hvert fald ikke efter FC Hjørrings føringsmål små ti minutter før pausen.

 

Mål

0-1 // Mads Jessen (34.)

0-2 // Mads Jessen (44.)

1-2 // Jeppe Kjær (60.)

 

Advarsler, HB Køge

Simon Richter, Morten Karlsen, Marc Rochester Sørensen og Søren Henriksen

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Nigel Marples

Søren Henriksen

Mike Mortensen

Thobias Ndungu

Bo Storm

Morten Karlsen

Marcel Rømer

Simon Richter

Jeppe Kjær

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Marc Rochester Sørensen ind // Simon Richter ud (57.)

Lee Rochester Sørensen ind // Marcel Rømer ud (75.)

Andreas Sørensen ind // Nigel Marples ud (82.)

 

Tilskuertal

762 tilskuere på SEAS-NVE Park