HB Køge – FC Midtjylland

HB Køge 2 - 3 FC Midtjylland
25 jul 2011

HB Køge rejste sig mandag aften spillemæssigt efter premierenederlaget mod AC Horsens i sidste weekend, men selvom Auris mandskab leverede en god gang fodbold og holdt gæsterne fra chancer i store dele af kampen, så var det FC Midtjylland der efter 93 minutter kunne juble over de tre point.

 

Hos HB Køge måtte cheftræner Auri Skarbalius igen undvære brasilianske Fabinho og anfører Thomas G. Christensen, der begge døjer med skader. Til gengæld var spilletilladelsen til både nigerianske Adeola Runsewe og amerikanske Brad Rusin kommet i hus og begge startede på banen i deres debut og leverede begge rigtig gode præstationer.

 

Allerede efter to minutter kunne Runsewe have gjort det onde ved klubben der for nogle år siden hentede ham til dansk fodbold, men afslutningen blev blokeret til hjørnespark.

 

I det hele taget kom HB Køge rigtig godt fra start, hvilket også fem hjørnespark i kampens første kvarter fortæller om. I den anden ende af banen lykkedes HB Køge til noget nær perfektion med at få lukket af for FC Midtjyllands normalt så farlige dybdeløb, og ved pausefløjtet stod gæsterne faktisk noteret for et rundt nul ud for antal afslutninger.

 

HB Køge havde i samme periode sendt fem forsøg afsted mod Kasper Jensens mål, men skarpheden var ikke helt i top i en første halvleg, der sluttede uden scoringer.

 

Scoringer kom der til gengæld masser af efter pausen. Hele fem styks blev det til, men desværre for HB Køge og hjemmepublikummet var det FC Midtjylland, der først fik bragt sig i front da Jude Nworuh efter fem minutter sendte sit hold i foran på jydernes første afslutning i kampen, og bare minuttet senere var det Sylvester Igboun der øgede til 2-0.

 

HB Køge viste dog særdeles god moral og fortsatte med at spille spillet og komme frem til gode muligheder. En af dem bragte også en ganske fortjent scoring med sig da Nicolaj Madsen dukkede op midt i feltet og sparkede bolden i nettet til reducering.

 

Svanerne lugtede blod og pressede godt på mod midtjydernes mål, men det var i den anden ende, at kampens næste scoring kom. Mads Albæk brød igennem og sendte bolden mod mål. Morten H. Jensen halvklarede med Rilwan Hassan var først over returen og sendte bolden i nettet til 3-1 til gæsterne, selvom det chancemæssigt var en misvisende føring i en kamp, hvor HB Køge virkelig fik vist sig godt frem.

 

Med et kvarter igen viste holdet igen fantastisk moral da Simon Makienok Christoffersen med hovedet udnyttede Andreas Sørensens indlæg kort efter at selvsamme Makienok havde headet boldet på stolpen. 2-3 og kampen var igen åben.

 

Der var chancer til både Adeola Runsewe og i kampens overtid var indskiftede Martin Christensen få centimeter fra at sikre HB Køge sæsonens første point, men afslutningen sneg sig lige uden om den fjerneste stolpe.

 

Mål

0-1 // Jude Nworuh (50.)

0-2 // Sylvester Igboun (51.)

1-2 // Nicolaj Madsen (58.)

1-3 // Rilwan Hassan (69.)

2-3 // Simon Makienok Christoffersen (75.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Brad Rusin

Stefan Hansen

Andreas Sørensen

Lee Rochester Sørensen

Nicolaj Madsen

Marcel Rømer

Bo Storm

Adeola Runsewe

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Martin Christensen ind // Lee Rochester Sørensen ud (73.)

Adda Djeziri ind // Bo Storm ud (77.)

Tobias Thomsen ind // Stefan Hansen ud (86.)

Tilskuertal

2.371 tilskuere på SEAS-NVE Park