HB Køge – FC Nordsjælland

HB Køge 2 - 0 FC Nordsjælland
07 mar 2021 - 16:00Capelli Sport Stadion

HB Køge sikrede sig førstepladsen i Gjensidige Kvindeliga

Søndag eftermiddag spillede HB Køges kvinder i Gjensidige Kvindeligaen den sidste hjemmekamp i grundspillet, hvor der nu kun resterer en kamp.

Og med en sikker sejr på 2-0 over FC Nordsjælland sikrede holdet sig med 99 procent sikkerhed førstepladsen i grundspillet.

Inden holdet selv gik ind til kampen på Capelli Sport Stadion i Køge havde de nemlig fået en uventet håndsrækning fra ligaens nummer næstsidst AGF, der sensationelt havde besejret Brøndby IF med 1-0 på Brøndby Stadion. Og lørdag havde Fortuna Hjørring definitivt forlist muligheden for at indhente de østsjællandske Svaner da nordjyderne tabte deres udekamp mod Kolding Q med 0-3. De forsvarende danske mestre er på tredjepladsen fire points efter HB Køge.

Så det skal gå helt grueligt galt i næste weekends 14. og sidste runde i grundspillet hvis førstepladsen skal fravristes HB Køge, da holdet ikke alene fører med tre points foran Brøndby IF, men også har en suverænt bedre målscore end holdet fra Vestegnen. HB Køge har en målscore på plus 20, Brøndby IFs er på plus 7. Disse tal siger det hele.

HB Køge måtte til opgøret mod FC Nordsjælland stille op uden to krumtapper i forsvaret, Julie Nowak der i sidste lørdags pokalkamp mod Fortuna Hjørring var uheldig at brække næsen og den normale anfører Maria Uhre Nielsen, der fik en pause og en meget sjælden gang måtte starte kampen på udskiftningsbænken.

I deres sted spillede Laura Guldbjerg Pedersen og debutanten Isabella Obaze – og det slap de fint fra.

HB Køge fik en drømmestart på kampen, da holdet kom på 1-0 allerede i kampens tredje minut. Stephanie Ribeiro blev – i en udefra set position der lugtede af offside – sendt i dybden på en flot aflevering fra Isabella Obaze – og alene med FC Nordsjællands keeper lod Stephanie Ribeiro ikke den store chance gå tabt.

HB Køge sad fra start på kampen mod og havde hele kampen igennem styr på. Gæsterne, der var kommet til Køge for at være med til at skabe en ganske livlig og seværdig kamp, fik aldrig skabt de store chancer for at komme på måltavlen. Køgensernes forsvar med kampens bedste spiller Selma Svendsen som en sikker krumtap gav ingen foræringer og bagude var målmand Kaylan Marckese en meget sikker sidste skanse.

Foran sig havde forsvarskæden en midtbane der arbejdede hårdt og myreflittigt, og i Kelly Fitzgerald havde en meget central figur, der styrede begivenhederne med autoritet og med sit fine blik for spillet var et solidt bindeled frem til de to forreste Ribeiro og Kyra Carusa, der ustandseligt lurede på chancerne.I kampens 36. minut fordoblede HB Køge føringen – og det skete på flotteste vis. Kyra Carusa blev med en smart hælaflevering fra Stephanie Ribeiro sendt afsted mod det nordsjællandske mål og kort inde i feltet blev hun standset på ulovlig vis af FC Nordsjællands Jessica Davis, og kampens dommer havde ikke andet at gøre end pege på straffesparkspletten og tildele FCN-spilleren det gule kort.

Kyra Carusa omsatte selv straffesparket til scoring – og afgjorde reelt kampen i hjemmeholdets favør.

I anden halvleg fortsatte HB Køge med at have godt styr på begivenhederne og holdet var tættere på 3-0 end gæsterne var på en reducering. 3-0 var det også meget tæt på at blive omkring et kvarter inde i halvlegen, men Cecilie Buchbergs fine langskudsforsøg prellede af mod overliggeren.

HB Køge kørte i sikker stil sejren hjem og kan nu se frem til at være med når det om kort tid går løs med de afgørende kampe om årets danske mesterskab i selskab med de øvrige klubber fra top 6 i Gjensidige Kvindeligaen.

Sejren mod FC Nordsjælland var samtidigt HB Køge-holdets 11 hjemmesejr i træk – holdet har ikke forladt egen bane som taber siden den 29. oktober 2019, hvor Sundby Boldklub vandt 4-0 i fjerde sidste spillerunde i 1. Division. De 11 kampe er vundet med en samlet målscore på 36-7 …. Imponerende flot!

Sejren var også en revanche for HB Køge-holdets seneste nederlag i Gjensidige Kvindeligaen som daterer sig tilbage til den 29. august hvor holdet tabte 1-3 til netop FC Nordsjælland i Right to Dream Park i Farum ….

Den sidste kamp i ligaens grundspil spilles på lørdag den 13. marts kl. 14.00 på udebane mod Fortuna Hjørring.

 

HB Køge – FC Nordsjælland // 2-0

1-0   // Stephanie Ribeiro (3. minut)

2-0   // Kyra Carusa (37. minut)

 

HB Køges startopstilling:

Kaylan Marckese

Silke Bonnen

Selma Svendsen

Laura Guldbjerg Pedersen

Isabella Obaze (debutant)

Lærke Niklasson

Cecilie Buchberg

Kelly Fitzgerald

Maddie Pokorny

Kyra Carusa

Stephanie Ribeiro

 

Udskiftninger:

Fatima El-Foul ind // Lærke Niklasson ud (70. minut)

Maria Uhre Nielsen ind // Stephanie Ribeiro (89. minut)

Laura Juul Hansen ind// Maddie Pokorny ud (90. minut)