HB Køge – FC Roskilde

HB Køge 2 - 1 FC Roskilde
20 okt 2019 - 14:00Capelli Sport Stadion

HB Køge fandt tilbage på sejrssporet i søndagens vigtige lokalopgør mod FC Roskilde. Det selvom cheftræner Morten Karlsen måtte undvære normale stamspillere som Martin Vingaard, Liam Jordan, Magnus Häuser og Stephan Petersen, der alle sad ude med enten skader eller karantæner.

Det kom blandt andet til udtryk på midtbanen, hvor unge Oliver Sonne og Mathias Høst var at finde i startopstillingen på kanterne, hvor de flankerede Martin Jensen og Tobias Christensen, der begge normalt gør sig som kreative kræfter længere fremme på banen.

HB Køge lagde bedst fra land på Capelli Sport Stadion, og allerede efter tolv minutter gav det pote. Et langt indlægt fra Gundelach blev på modsatte kant modtaget af Christian Overby, der centrerede bolden og fandt Mathias Høst, der kunne sparke HB Køge foran.

Efterhånden som kampen skred frem var det dog gæsterne der var mest på bolden, men udover en enkelt afslutning og et par indlæg – som alle sikkert blev håndteret af Kevin Mendoza – så var FC Roskilde ikke truende foran kassen. Defensivt stod HB Køge godt, og over hele linien blev der knoklet igennem i jagten på en tiltrængt sejr.

I offensiven var Martin Koch Helsted efter 26 minutter tæt på at øge til 2-0 da han snød offsidefælden, fik prikket bolden mellem benene på en forsvarer inden han desværre kom lidt for tæt på den fremadstormende FCR-keeper, der reddede.

Efter pausen var kampbilledet det samme. HB Køge knoklede, kæmpede og leverede den fight, der skal til, og selvom FC Roskilde spillede bolden fint rundt i egne kæder, så var det ikke mange afslutninger, gæsterne fik sendt af sted mod målet.

HB Køge til gengæld, havde efter pausen flere fine forsøg. Som da Briggs efter et hjørnespark måtte se FCR-keeperen levere en lille mirakelredning, mens Martin Koch Helsted på returen fra en spids vinkel måtte se en forsvarer sparke væk en halv meter fra målstregen.

Det var indledningen til en god periode for HB Køge, hvor de blå-sorte hjemmehold havde overtaget. Og netop overtaget blev effektiv udnyttet efter 65 minutter da netop indskiftede Jubril Adedeji satte en mand på kanten af feltets venstre side og sendt bolden videre til Jakob Johansson, der bankede bolden op i målhjørnet til størstedelen af de 1.118 tilskuere, der havde fundet vej til Capelli Sport Stadion på denne flotte efterårssøndag.

Johansson var tæt på yderligere en scoring efter 72 minutter da han flot tog en lang aflevering med sig og skar ind i feltet. Et forsøg på at lobbe bolden i kassen blev dog afværget, og Koch Helsteds afslutning på returbolden blev reddet på stregen.

Mod slutningen af kampen kom også et par chancer til gæsterne, men de fleste af dem blev sparket enten over eller forbi, og når der var tale om indlæg, så sad de enten i handskerne på Mendoza i buret eller også blev de effektivt headet væk af forsvarsduoen Bozga/Briggs, der har fundet ind i et godt samarbejde i det centrale forsvar.

I kampens andet af fire overtidsminutter fik FC Roskilde dog reduceret efter et hjørnespark da Nicklas Halse nærmest løb bolden i mål. Det genåbnede kampen og skabte spænding helt til det sidste, men sejren – og den var fortjent – holdt hjem, og HB Køge kunne dermed sætte tre tiltrængte point ind på kontoen.

Næste opgave er torsdagens tv-kamp på udebane mod Fredericia, der aktuelt indtager andenpladsen i NordicBet LIGAEN. Næste hjemmekamp er pokalkampen mod AaB. Et opgør der spilles onsdag den 30. oktober kl. 18.00.

 

HB Køge – FC Roskilde // 2 – 1

1-0 // Mathias Høst (12.)

2-0 // Jakob Johansson (65.)

2-1 // Nicklas Halse (90.)

Advarsler

Martin Jensen, Martin Koch Helsted og Jean Claude Bozga, HB Køge

Younes Bakiz og Nicklas Mouritz Mouritsen, FC Roskilde

HB Køges startopstilling

Kevin Mendoza

Mark Gundelach

Jean Claude Bozga

Matthew Briggs

Christian Overby

Oliver Sonne

Tobias Christensen

Martin Jensen

Mathias Høst

Jakob Johansson

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Magnus Wørts ind // Mathias Høst ud (63.)

Jubril Adedeji ind // Oliver Sonne ud (63.)

Marius Elvius ind // Jakob Johansson ud (85.)

Tilskuertal

1.118 tilskuere på Capelli Sport Stadion