HB Køge – FC Roskilde

HB Køge 3 - 1 FC Roskilde
29 okt 2010

Fredag aften havde HB Køge besøg af lokalrivalerne fra FC Roskilde i en kamp mellem rækkens nummer fire og seks. Blot to point adskilte de to mandskaber inden opgøret, så HB Køge øjnede muligheden for at slå et lille hul ned til FC Roskilde, der omvendt lurede på muligheden for at indhente – og overhale – HB Køge.

 

768 tilskuere havde valgt at bruge den sidste fredag i oktober på SEAS-NVE Park i Herfølge, og de fik straks efter kick-off et mål at varme sig på. Der var således blot spillet 14 sekunder da Mustafa Hassan med sin tredje sæsonscoring sendte bolden ind bag Lasse Sørensen i FCR-målet. En drømmestart for HB Køge.

 

Men det blev bedre endnu, for ni minutter inde i opgøret blev HB Køge tilkendt et frispark fra små tyve meters afstand. Lasse Kronborg gik til bolden og leverede en Kronborg Classic. 2-0.

 

Bare få minutter senere slap Andreas Bak dog igennem HBK-defensiven og scorede bag Morten Haastrup Jensen.

Stillingen holdt til pausen og et langt stykke hen i anden halvleg, som bestemt ikke vinder nogle skønhedspriser. Til gengæld leverede de to mandskaber en glimrende fight, og HB Køge-spillerne havde kampen igennem den helt rigtige indstilling.

 

Et kvarter før tid blev gæsterne reduceret til ti mand. I en tæt løbeduel med Thomas G. Christensen faldt Jeppe Kjær til jorden og appelerede for straffe. Den godt placerede dommer så intet benspænd, men valgte derimod at tildele Kjær sit andet gule kort.

 

Med kun ti mand på banen og stadig i forsøget på at fremtvinge en udligning åbnede FC Roskildes defensiv naturligt mere op, og på en hurtig kontra lykkedes det fem minutter før tid at lukke kampen, da Mustafa Hassan drønede op langs venstrekanten for derefter at servere bolden for indskiftede Søren Nielsen, der sikkert sendte bolden i mål.

 

Sejren sender HB Køge op på en delt tredjeplads i 1. division. Næste kamp spilles fredag den 5. november, hvor HB Køge på udebane møder FC Vestsjælland i et nyt topopgør.

 

Mål

1-0 // Mustafa Hassan (1.)

2-0 // Lasse Kronborg (9.)

2-1 // Andreas Bak (12.)

3-1 // Søren Nielsen (85.)

 

Advarsler

Lasse Kronborg, HB Køge

Jeppe Kjær og Andreas Bak, FC Roskilde

 

Udvisning

Jeppe Kjær (74.)

 

HB Køges startopstilling

Morten Haastrup Jensen

Kristian Geertsen

Thomas G. Christensen

Thomas Sørensen

Morten Nielsen

Bo Storm

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Adda Djeziri

Mustafa Hassan

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Søren Nielsen ind // Bo Storm ud (57.)

Nicolaj Madsen ind // Adda Djeziri ud (57.)

Arman Mehakovic // Mustafa Hassan ud (88.)

 

Tilskuertal

768 tilskuere på SEAS-NVE Park