HB Køge – FC Roskilde

HB Køge 1 - 2 FC Roskilde
20 mar 2016

HB Køge havde mod FC Roskilde alle chancer for at nuppe den sjette sejr på stribe, men manglende skarphed foran kassen kostede for Henrik Lehms unge tropper, der i stedet måtte se bundrutinerede FC Roskilde hente en sen 2-1-sejr.

 

I det meste af første halvleg var det ellers HB Køge der svang dirigentstokken. Defensivt blev gæsterne holdt fra fadet efter stærkt spil af Gundelach, Arrocha, Ludwig og Pedersen i bagkæden – noget der var med til stort set at gøre Frederik Due arbejdsløs før pausen – og offensivt havde HB Køge flere fine muligheder, som sagtens kunne have givet mere end det ene mål det blev til før pausen.

 

Efter 19 minutter gav et godt og ihærdigt pres af Lee Rochester den første rigtigt gode chance i kampen, men desværre endte kantspillerens afslutning dog i sidenettet på Frederik Vangs mål. En håndfuld minutter senere blev det 1-0 da HB Køge effektivt udnyttede en bolderobring højt på gæsternes banehalvdel. Kristian Andersen fandt Lee Rochester, der smart spillede Marc Rochester fri i feltet, og han var iskold foran mål da han sparkede sin tredje forårsscoring i nettet.

 

Fem minutter senere var det tæt på 2-0, men denne gang måtte Marc Rochester se sin glimrende afslutning blive reddet til hjørne.

FC Roskilde kom bedre ud til anden halvleg, og overtog i de første fem minutter en smule af initiativet. HB Køge svarede dog stærkt igen og i løbet af de følgende syv minutter havde HB Køge fire store chancer, der sagtens kunne have givet mål. Først var Henrik Madsen tæt på sin første scoring, siden var et Gundelach-indlæg tæt på at blive rettet af og ryge i mål. Bolden sneg sig dog lige forbi stolpen. Kort efter forsøgte Marc Rochester sig med et smart lob over den fremadstormende keeper, men på målstregen fik en FCR-forsvarer bugseret bolden væk. Og endnu få minutter senere forsøgte samme Marc Rochester sig efter fint opspil i venstresiden.

 

HB Køge kendte dog ikke besøgstiden. I stedet for en to eller tremålsføring så slog gæsterne til i den modsatte ende, hvor rutinerede Mikkel Thygesen midt i feltet fik lov at heade bolden ind bag en chanceløs Frederik Due. Målet var en våd klud i ansigtet på HB Køgespillerne, og kort efter målet måtte Frederik Due helt op under overliggeren for at forhindre en FCR-føring.

Et kvarter før tid fik HB Køge dog endnu en mulighed for at nuppe føringen. Gundelach brød igennem i højresiden og blev nedlagt i feltet. Straffespark til HB Køge. Anfører Rasmus Nielsen tog ansvaret på sine skuldre, men desværre for ham og holdkammeraterne fik Frederik Vang kastet sig til den rigtige side og reddet forsøget fra pletten.

 

Det skulle vise sig at blive en dyr misser for HB Køge. Syv minutter før tid slog gæsterne nemlig til i den anden ende da et indadskruet frispark fra gæsternes venstreside sejlede ind i det lange hjørne af Frederik  Dues mål.

 

I slutminutterne satsede HB Køge offensivt, og netop som stadionuret passerede de 90 minutter var det ganske få centimeter der forhindrede HB Køge i en sen udligning da et indlæg fra Lee Rochester endte på indersiden af stolpen.

 

Kampen endte med 1-2 og dermed sluttede HB Køges stime på fem sejre i træk. Næste opgave er torsdagens udekamp mod topholdet Lyngby.

Mål

1-0 // Marc Rochester (25.)

1-1 // Mikkel Thygesen (58.)

1-2 // Mikkel Nøhr Christensen (83.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Daniel Arrocha

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Lee Rochester

Sylvester Seeger-Hansen

Rasmus Nielsen

Henrik Madsen

Kristian Andersen

Marc Rochester

 

Udskiftninger

Justin Shaibu (U19) ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (79.)

 

Tilskuertal

1.102 tilskuere på Herfølge Stadion