HB Køge – FC Roskilde

HB Køge 5 - 2 FC Roskilde
29 jul 2018

HB Køge indledte sæsonen 2018/19 på flotteste vis. Hjemme på Capelli Sport Stadion lykkedes det debuterende cheftræner Morten Karlsen og hans tropper at vinde lokalopgøret mod FC Roskilde med 5-2. Fuldt fortjent fortjent i øvrigt.

 

Allerede tidligt i kampen tog HB Køge føringen. Det skete da Martin Koch Helsted efter syv minutter opfangede bolden højt på banen, lagde den videre til Alexander Bah, der med et tørt hug fra distancen sparkede bolden fladt i nettet uden chance for FC Roskilde-keeper Fredrik Schram.

 

HB Køge var i god kontrol i kampen, og det var ikke meget Andreas Hansen havde at se til i en første halvleg, der også bød på glimrende muligheder til både Henrik Madsen og Liam Jordan, der henholdsvis tvang Schram til en god parade og sparkede snert forbi.

 

I halvlegens overtid blev det 2-0 da Alexander Bah trak ind i feltet, og tiltvang sig et straffespark, da han blev væltet omkuld. Fra pletten var Martin Koch Helsted iskold i solen.

 

Efter pausen var det gæsterne der kom bedst fra start, og fem minutter inde i anden halvleg fik FC Roskilde reduceret da Mikkel Nøhr Christensen scorede direkte på frispark. HB Køge var groggy i et par minutter derefter, men steppede hurtigt op igen og fik svaret godt tilbage.

 

59 minutter inde i kampen lagde Christian Overby bolden ind i feltet, hvor Liam Jordan kom højest og tvang Schram til en flot redning. Returen opfangede Martin Jensen, der lagde bolden til rette og sparkede hårdt på kassen, hvor Schram måtte hive endnu en god redning ud af ærmet og redde til hjørnespark.

 

Her gik den dog ikke længere. Brølstærke Bozga kom højest på det efterfølgende spark fra hjørneflaget og headede utageligt bolden i mål helt nede ved stolpen. Flot scoring af Bozga, der sammen med portugisiske Marian Huja udgjorde HB Køges centrale forsvar i sæsonåbneren.

 

Med ti minutters tid tilbage fik FC Roskilde igen bragt lidt spænding ind i opgøret, da Nicolai Vallys headede bolden ind bag Andreas Hansen, men igen svarede HB Køge hurtigt igen. På det efterfølgende angreb slap Martin Koch Helsted igennem og scorede sikkert til 4-2.

 

Som tiden gik lignede det slutresultatet, men dybt inde i kampens overtid ville indskiftede Martin “Polle” Christensen det anderledes. Kantspilleren modtog bolden i HB Køges venstreside, trak ind i banen og krøllede bolden over i det lange hjørne.

 

5-2 og dermed lidt af en drømmestart på sæsonen for HB Køge, der kampen igennem nød godt af stærk opbakningen fra tribunen. Tak for det!

 

HB Køge – FC Roskilde // 5-2

1-0 // Alexander Bah (8.)

2-0 // Martin Koch Helsted, str. (45.)

2-1 // Mikkel Nøhr Christensen (50.)

3-1 // Jean Claude Bozga (59.)

3-2 // Nicolai Vallys (78.)

4-2 // Martin Koch Helsted (79.)

5-2 // Martin Christensen (90.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Ricki Olsen (debutant)

Jean Claude Bozga

Marian Huja (debutant)

Christian Overby (debutant)

Alexander Bah

Henrik Madsen

Mikkel Wohlgemuth

Martin Jensen (debutant)

Liam Jordan

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Magnus Häuser ind // Martin Jensen ud (60.)

Martin Christensen ind // Liam Jordan ud (69.)

Mathias Høst (debutant) ind // Alexander Bah ud (90.)

 

Tilskuertal

924 tilskuere på Capelli Sport Stadion