HB Køge – FC Roskilde

HB Køge 3 - 1 FC Roskilde
25 maj 2019 - 13:45Capelli Sport Stadion

I sæsonens sidste kamp vandt HB Køge på hjemmebane med 3-1 over FC Roskilde.

Første halvleg var en målløs affære, hvor FC Roskilde var tættest på en scoring med et tidligt FCR-frispark på sammenføjningen på Andreas Hansens mål, og HB Køge efter 27 minutter var tæt på da Liam Jordan frækt chippede bolden over Frederik Vang i gæsternes mål, men måtte se bolden tage stolpen.

Anden halvleg startede med en kæmpe mulighed til FC Roskilde, men Andreas Hansen leverede en vild refleksredning og holdt bolden ude af målet. Flot redning af HB Køge-målmanden, der spillede sin sidste kamp i HB Køge-trøjen inden han fra næste sæson skifter til AaB.

Et kvarters tid efter pausen tog gæsterne føringen. Nicolai Vallys fik på baglinien skovlet bolden ind foran mål, hvor den landede hos Mikkel Thygesen, der kunne sende bolden i kassen.HB Køge slog dog hurtigt tilbage og med tyve minutter tilbage af kampen blev Martin Jensen væltet omkuld i feltet, hvilket gav et korrekt dømt straffespark, som Martin Koch Helsted sikkert satte ind.

Målet gav et skud selvtillid til HB Køge-mandskabet, og bare tre minutter efter 1-1-scoringen vendte HB Køge kampen på hovedet og bragte sig i front. Et indlæg ind i gæsternes straffesparksfelt blev af Martin Koch Helsted headet ned for fødderne af Liam Jordan, der fra tæt hold kunne prikke bolden i mål. Sydafrikanerens syvende sæsonmål.

Ti minutter før tid var FC Roskilde med et spark på stolpen tæt på en udligning, men på det følgende HB Køge-angreb kunne fødselaren Jubril Adedeji score sit første mål for HB Køge da han ekspederede Martin Koch Helsteds fine oplæg i mål. 3-1.

Fem minutter før tid blev anfører Henrik Madsen skiftet ud og erstattet af Martin Christensen, hvilket medførte fortjente taktfaste klapsalver til dem begge som tak for deres flotte indsats i HB Køge-trøjen. Begge spillere lægger efter denne sæson støvlerne på hylden, og spillede derfor deres sidste kamp på topniveau.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen, og HB Køge kunne dermed slutte sæsonen med en sejr og en syvendeplads i NordicBet LIGAEN.

Der skal lyde en kæmpe tak for sæsonen til alle fans, frivillige, tilskuere, partnere mv. for opbakningen i sæsonen der er gået. Vi glæder os til at se jer alle igen i sæsonen 2019-20.

HB Køge – FC Roskilde // 3 – 1
0-1 // Mikkel Thygesen (62.)
1-1 // Martin Koch Helsted (70.)
2-1 // Liam Jordan (73.)
3-1 // Jubril Adedeji (82.)

HB Køges startopstilling
Andreas Hansen
Ricki Olsen
Jean Claude Bozga
Marian Huja
Christian Overby
Liam Jordan
Henrik Madsen
Martin Vingaard
Martin Jensen
Jakob Johansson
Martin Koch Helsted

Udskiftninger
Jubril Adedeji ind // Jakob Johansson ud (71.)
Martin Christensen ind // Henrik Madsen ud (86.)
Marius Elvius Kolind-Jørgensen ind // Liam Jordan ud (90.)

Tilskuertal
818 tilskuere på Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark