HB Køge – FC Vestsjælland

HB Køge 0 - 1 FC Vestsjælland
19 aug 2012

Der var varmt på SEAS-NVE Park søndag eftermiddag. Over 30 grader så der var ikke noget at sige til at dagens kombattanter kæmpede med at holde et højt tempo gennem samtlige 90 minutter.

 

HB Køge var bedst før pausen og virkede til at være i fin kontrol. Oplagte scoringschancer var der dog ikke mange af undervejs. Lee Rochester Sørensen forsøgte sig med en afslutning fra kanten af feltet. Afslutningen sneg sig dog lige over FCV-målet.

 

Også Nicolaj Madsen forsøgte sig, men heller ikke han havde heldet til at overrumple gæsternes defensiv. Heller ikke FC Vestsjælland væltede sig i chancer, men var som altid farlige i forbindelse med dødbolde.

 

Første halvvejs mest dramatiske højdepunkt fandt sted fem minutter før pausen, hvor kampens dommer fløjtede for straffespark til FC Vestsjælland. Linievogteren havde dog set en anden ulovlighed forinden, og så endte det helt med et korrekt frispark til HB Køge i stedet.

 

I anden halvleg kom gæsterne bedst fra start, og der var bare spillet fem minutter da Danni König pressede sig forrest på et fladt indlæg og sendte bolden i nettet til 1-0-føring til gæsterne.

 

Scoringen rystede HB Køge, der i den følgende periode af kampen havde svært ved at holde fat i bolden og få spillet til at flyde. Heller ikke presspillet, der ellers fungerede fint før pausen, fungerede efter hensigten.

 

Ti minutter efter pausen blev det hele lidt mere vanskeligt for Tommy Møller Nielsens mandskab. Vebstrebacken Thobias Ndungu fik nemlig sit andet gule kort, og måtte dermed forlade banen 35 minutter før tid.

 

En mand i undertal og med en enorm varme havde HB Køges resterende ti spillere ikke de ekstra kræfter der var påkrævet hvis der skulle skabes spænding om resultatet.

 

Det blev til et par enkelte forsøg fra Martin Christensen, Anders Kaagh og Nicolaj Madsen, men rigtig farligt blev det ikke. I den anden ende måtte Morten H. Jensen flere gange agere redningsmand og holde HB Køge inde i kampen.

 

Resultatet blev dog ved 1-0 til gæsterne, og en god første halvleg blev altså afløst af en frygtelig en af slagsen efter pausen.

 

– Vi skal erkende, at det polerede spil pt. kommer i anden række. Nu er det hårdt arbejde, der skal til, lyder det efter kampen fra sportsdirektør Per Rud.

 

Mål

0-1 // Danni König (50.)

 

Udvisning

Thobias Ndungu, HB Køge (55.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Simon Richter

Brad Rusin

Nigel Marples

Thobias Ndungu

Martin Christensen

Nicolaj Madsen

Vito Hammershøy-Mistrati

Lee Rochester Sørensen

Marc Rochester Sørensen

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Andreas Baes ind // Lee Rochester Sørensen ud (55.)

Nikola Saric ind // Vito Hammershøy-Mistrati ud (67.)

Nicolai Riise Madsen ind // Simon Richter ud (77.)

 

Tilskuertal

1.036 tilskuere på SEAS-NVE Park