HB Køge – FC Vestsjælland

HB Køge 0 - 3 FC Vestsjælland
16 nov 2014

1/8-finalen i DBU Pokalen blev endestationen for HB Køge da SEAS-NVE Park i Herfølge søndag eftermiddag dannede rammen om pokalopgøret mellem HB Køge og Superligaholdet FC Vestsjælland.

 

HB Køge kom bedst ud af starthullerne, og i kampens indledning var bolden, der blev spillet godt rundt i egne rækker, mest på HB Køge-fødder. Det var dog gæsterne der var skarpest på dagen og efter seks minutter lykkedes FC Vestsjælland med deres farligste våben; dødboldene.

 

Et hjørnespark fra gæsternes venstreside blev sendt ind i feltet, hvor Michael Christensen hoppede højest og headede læderkuglen forbi Frederik Due i HB Køges mål. Ærgerlig start på kampen, for HB Køge var ellers kommet godt fra land, og målet til 0-1 faldt første gang gæsterne var i nærheden af HB Køge-målet.

 

HB Køge fortsatte med et godt presspil, men havde svært ved at dirke en stærk FC Vestsjælland-defensiv op, selvom der da var muligheder undervejs. Brandão trykkede efter 25 minutter af fra 20 meter, skuddet blev rettet af og sneg sig lige over Thomas Mikkelsens mål. På det efterfølgende hjørnespark fik Philip Zinckernagel muligheden, men han overplacerede afslutningen, der røg langt over mål.

 

I stedet slog gæsterne til i den anden gang, og igen var det efter et hjørnespark fra venstresiden. Denne gang var det to-meter-forsvareren Jean-Claude Bozga, der blev noteret for scoringen, der vel egentligt burde været blevet underkendt, da forsvarsspilleren brugte hånden til at sende bolden i nettet.

 

Målet blev dog godkendt, og herfra var det for alvor op ad bakke for Henrik Pedersens tropper.

 

I pausen foretog HB Køges cheftræner to offensive indskiftninger. Ind kom Justin Shaibu og Nikolaj Hansen, og de to skulle forsøge at være med til at lægge tryk på gæsternes defensiv. Det lykkedes dog aldrig for alvor at true FC Vestsjælland. Justin Shaibu fik bolden i mål ti minutter efter pausen, men målet blev desværre – korrekt – underkendt for offside.

 

FC Vestsjælland havde held til at spille uden om HB Køges pres, og derfor blev det kun meget sjældent farligt, men ti minutter før tid kom den chance, der kunne have sendt spændingen tilbage i opgøret. Nikolaj Hansen tog bolden til sig tæt under mål, vendte rundt og sparkede på kassen. Desværre fik Thomas Mikkelsen reddet bolden til hjørnespark.

 

Det, hjørnesparket, fik HB Køge ikke meget ud af. Indlægget var halvsløjt og FC Vestsjælland fik fat i returbolden og sat gang i en hurtig omstilling. Ti sekunder efter hjørnesparket kunne Peter Nymann runde en fuldstændig prisgivet Frederik Due og sende bolden i nettet til slutstillingen 0-3.

 

Selvom sejren nok var et mål for stor, så var gæsternes sejr fuld fortjent. HB Køge er derfor ude af DBU Pokalen, hvor 1/8-finalen altså blev endestationen. Henrik Pedersens tropper har dog stadig to kampe tilbage inden juleferien. Allerede på fredag skal HB Køge til Roskilde og ugen efter gælder det AC Horsens på udebane.

 

HB Køge – FC Vestsjælland // 0 – 3

0-1 // Michael Christensen (6.)

0-2 // Jean-Claude Bozga (29.)

0-3 // Peter Nymann (81.)

 

Advarsler

Ingen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Anders Nielsen

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Bruninho

Casper Grønn

Rasmus Nielsen

Sylvester Seeger-Hansen

Philip Zinckernagel

Brandão

 

Udskiftninger

Justin Shaibu ind // Casper Grønn ud (46.)

Nikolaj Hansen ind // Philip Zinckernagel ud (46.)

Daniel Arrocha ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (78.)

 

Tilskuertal

730 tilskuere på SEAS-NVE Park