HB Køge – FC Vestsjælland

HB Køge 2 - 1 FC Vestsjælland
06 sep 2015

Fans af HB Køge skulle hele følelsesregistret igennem før de triumferende kunne række begge arme i vejret og med knyttede næver, efter en mandfolkepræstation af det talentfulde hjemmehold. Man nåede at få den metaliske smag af nederlag i munden før den blev erstattet af den boblende smag af champagne. Smag af sejrens sødme.

 

Men lad os starte fra begyndelsen. Hvis man kan lide duelkampe mand til mand, tacklinger så det synger og en boldjagt som sultne ulve efter et bytte, er første halvleg et studie for feinschmeckere. Begge hold stod godt til hinanden og det var svært at dirke modstandernes forsvar op for begge hold. De to chancer der stod noteret på blokken tilfaldt HB Køge. Efter 17 minutter tager Kristian Andersen et solo raid gennem FC Vestsjællands rækker, men hans skud går pænt ved siden af mål. Fem minutter senere skyder Mark Gundelach udefra, men en forholdsvis smal sag for målmand Thomas Mikkelsen at redde. Det var nu HB Køge som havde et maginalt spilleovertag, men formåede ikke at tilspille sig andre chancer. 

 

Det rutinerede Slagelse hold, som stadig hungrer efter sæsonens første sejr, kom fint ud til anden halvleg og kun syv minutter efter pausen, kunne de bringe sig foran. En løs bold blev opfanget af Mark Rochester. Han løb en halv banelængde med to HB Køge forsvarere halsende efter sig og placerede køligt bolden udenfor Frederik Due’s rækkevidde.  Frænde er frænde værst for Mark Rochester, der tidligere har spillet for HB Køge. 

 

Uvægerligt fik man på fornemmelsen at nu skulle Vestsjællænderne ikke mere i den kamp, og der skulle noget ekstraordinært til fra hjemmeholdets side for at løse opgaven og beholde de tre point. HB Køges bænk reagerer da også med det samme. Efter 56 minutter bliver trukket Brandão ud, og ind kommer for første gang på hjemmebane Adam Bedell. Det var i sig selv ekstraordinært. Kun tre minutter efter viser han sin målfarlighed. En stikning fra Rasmus Nielsen tager han med sig og banker den på trekanstssammenføjningen, hvorfor den går over mål. Det skulle vise sig at være første advarsel for udeholdet.

 

Det gav mod på mere fra HB Køges bænk. Efter en time skiftes Sylvester Seeger-Hansen ud med Mikkel Wohlgemuth, som får pladsen på den defensive midtbane. Det ekstraordinære gav endnu mere snit over hjemmeholdet uden der dog kommer nævneværdige chancer ud af det. Bænken foretager nu deres sidste træk. Ind sættes den anden nytilkomne spiller Caion i stedet for Rasmus Nielsen, der må have løbet over ti kilometer i den kamp. Caion er i den grad ekstraordinær.

 

Efter 80 minutter redder Frederik Due en tilfældig mulighed til FCV ved at kaste sig frygtløs mod den ene stolpe og får skubbet bolden til hjørne. Det var sidste gang FC Vestsjælland for alvor blev farlige. To minutter efter får Caion trukket et frispark midt på banen. Det sættes Kristian Andersen som sædvanlig til at sparke, og han sender som det mest naturlige i verden bolden ind i pandebrasken på selvsamme Caion, der scorer usvigelig sikkert. 1-1 og stor forløsning for hjemmeholdet – der dog ville have mere.

 

Kun to minutter senere er Caion fri til skud og han hugger tørt til kuglen som stryger lige forbi. Men efter 88 minutter kommer den helt stor forløsning. Kampens spiller, Kristian Pedersen, får tilkæmpet sig et frispark i venstre side og igen er det Kristian Andersen der denne gang finder Adam Bedell, som scorer uden chance for Thomas Mikkelsen. Den berusende følelse af sejr var nu til stede for hjemmeholdet og ikke bare et fesent uafgjort resultat.

 

De to ekstra point betyder HB Køge lægger sig til som første udfordrer til de tre oprykningspladser.
 

En ufattelig vigtig sejr på mange måder.

HB Køge – FC Vestsjælland 2-1 (0-0)

 

Mål

0-1 // Mark Rochester (52.)

1-1 // Caion (82.)

2-1 // Adam Bedell (88.)

 

Advarsler, HB Køge

Mark Gundelach, Frederik Due og Adam Bedell

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Daniel Arrocha

Kristian Pedersen

Delphin Tshiembe

Sylvester Seeger Hansen 

Kristian Andersen

Rasmus Nielsen

Sami Kamel

Brandão

 

Udskiftninger

Adam Bedell ind // Brandão ud (56.)

Mikkel Wohlgemuth ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (60.)

Caion ind // Rasmus Nielsen ud (76.)

 

Tilskuertal

1.188 tilskuere på Herfølge Stadion