HB Køge – Fortuna Hjørring

HB Køge 1 - 0 Fortuna Hjørring
27 feb 2021 - 13:00Capelli Sport Stadion

Debutantmål sendte HB Køge i pokalsemifinalerne

Efter en pause på næsten fire måneder kunne HB Køges succesrige Kvindeligahold lørdag eftermiddag atter løbe ind på Capelli Sport Stadion i Køge til en vigtig turneringskamp.

Denne gang til et opgør i DBU’s Sydbank Kvindepokalturneringen 2020/21, hvor menuen stod på kvartfinaleopgør mod de forsvarende danske mestre fra Fortuna Hjørring – der gennem tiderne har været ganske scenevant i den danske kvindepokalturnering. Ni gange tidligere har klubben løftet pokalen som finalevinder – og syv gange har været den tabende part i en dansk pokalfinale … Så det var et nordjysk hold der var taget den lange tur til Køge for at jagte mulighederne for klubbens 10. pokaltriumf.

Der skulle altså krydses klinger om retten til en plads i pokalsemifinalerne i marts måned.

De to hold gav hinanden en rigtig god og spændende pokalfight med højt tempo, bidende tacklinger, gode målchancer i begge ender af banen, fine enkeltmandspræstationer.

Alt sammen rigtigt flot, når man tænker på at der var tale om årets første vigtige opgave for de to mandskaber.

Gæsterne fra det nordjyske, for hvem kampen også var sidste test inden det første af to store ottendedelsfinalebrag i UEFA Womens Champions League mod FC Barcelona på spansk grund på onsdag den 3, marts, blev sat under pres af hjemmeholdet, der hurtigt fik rystet premiere-nerverne af sig og fik styr på sit spil.

Kampens første rigtigt store chance tilfaldt dog Fortuna Hjørring i det 14. minut, hvor et hurtigt opspil bragte Brianne Folds igennem, men Maria Uhre og den debuterende målmand Kaylan Marckese fik afværget i fællesskab.

Minuttet efter var det HB Køge der var millimeter fra at bringe sig foran. Kyra Carusa opsnappede et sløset jysk forsvarsspil. Irerens fine forsøg passerede den jyske målmand, dog for at prelle af mod den ene målstolpe.

Seks minutter senere faldt kampens afgørelse. Kyra Carusa brød igennem i højre side, og hendes flotte indlæg blev behandlet efter fortjeneste af debutanten Stephanie Ribeiro der scorede sikkert.

Få minutter senere var Fortuna Hjørring tæt på en udligning da Brianne Folds igen slap fri – denne gang i HB Køges højre forsvarsside, men hendes forsøg blev afværget næsten på målstregen af Julie Nowak efter at målmand Kaylan Mackese var passeret.

De to hold fortsatte med at udfordre hinanden – uden at de store målchancer opstod, og stillingen 1-0 holdt sig til pausen.

Gæsterne kom bedst i gang efter pausen, men igen fik HB Køge ret hurtigt kæmpet sig ind i kampen igen, og halvlegens første gode forsøg kom fra Maddie Pokorny, da hun i det 7. minut forsøgte sig med et frisk forsøg, men hendes bolden strøg snert over overliggeren.

Et minut senere var det Fortuna Hjørring der var nærgående – men Kaylan Mackese fik flot afværget forsøget til hjørnespark.

Kampen bølgede frem og tilbage og begge hold havde gode muligheder for yderligere scoringer, og absolut intet var afgjort før dommer Frederikke Søkjærs sidste fløjt efter tre og et halvt minuts tillægstid til stor glæde hos HB Køge.

1-0 blev kampens resultat og HB Køge er dermed klar til to semifinale opgør mod Brøndby IF om en plads i Sydbank pokalfinalen senere på foråret. De to semifinalekampe mod Brøndby IF afvikles h.h.v. lørdag den 20. marts kl. 15.00 på Brøndby Stadion og søndag den 28. marts kl. 15.00 på Capelli Sport Stadion i Køge.

En ny, fantastisk spændende udfordring for himmelstormerne fra HB Køge.

Den anden semifinale bliver et opgør mellem Odense Q og FC Thy-Thisted.

Pokalfinalen er berammet til St., Bededag den 30. april.

HB Køges træner Peer Lisdorf gav i kampens løb debut til fire spillere – nemlig som tidligere omtalt den amerikanske keeper Kaylan Marckese som fik en flot debut med mange sikre indgreb og en klasseredning i anden halvleg. Debut var der også til kampens enlige målscorer Stephanie Ribeiro, Silke Bonnén samt Fatina Al-Foul der kom på banen i kampens sidste minut.

HB Køges næste kamp er i Gjensidige Kvindeliga søndag den 7. marts kl. 16.00, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg på Capelli Sport Stadion.

 

HB Køge – Fortuna Hjørring // 1-0

1-0 // Stephanie Ribeiro (21. minut)

 

HB Køges startopstilling:

Kaylan Marckese

Julie Nowak

Selma Svendsen

Maria Uhre Nielsen (anfører)

Silke Bonnén

Lærke Niklasson

Cecilie Buchberg

Kelly Fitzgerald

Maddie Pokorny

Kyra Carusa

Stephanie Ribeiro

 

Udskiftninger:

Laura Guldbjerg Pedersen ind // Stephanie Ribeiro ud (77. minut)

Fatima Al-Foul ind // Lærke Niklasson ud (89. minut)

Rosa Horskjær ind // Maddie Pokorny ud (90. minut)