HB Køge – Fortuna Hjørring

HB Køge 4 - 0 Fortuna Hjørring
02 okt 2021 - 15:15Capelli Sport Stadion

HB Køge storsejrede efter fornem indsats

Af Per Møller

Lørdag eftermiddag løb HB Køges kvinder ind på Capelli Sport Stadion til det store topopgør i Gjensidige Kvindeliga mod Fortuna Hjørring.

De to hold havde blot en uge forinden gjort superflot reklame for kvindefodbolden i Danmark med 2-2 opgøret i Hjørring. Nu ville programmet at de to hold skulle mødes igen i første spillerunde i anden halvdel af grundspillet i ligaen.

Spændingen var i top da de to hold entrerede Capelli Sport Stadion til topopgøret, som havde lokket hele 503 veloplagte tilskuere til – og de skabte straks fra første dommerfløjt en fantastisk stemning og opbakning til de lokale heltinder, der sagde tak for opbakningen ved at levere intet mindre end en fantastisk kamp. Og da dommer Frida Klarlund fløjtede af efter de forrygende 90 minutter stod det 4-0 på måltavlen.

Der stod ganske enkelt HB Køge på kampen fra start til slut. Svanerne leverede en super indsats i topopgøret og sejren betyder, at de nu har bragt sig fem points foran netop Fortuna Hjørring i toppen af Gjensidige Kvindeligaen.

De jyske gæster kom aldrig til orde i kampen, hvor HB Køge diskede op med flot spil – både defensivt hvor der blev lukket effektivt ned for modstanderne – som offensivt, hvor der blev skabt mange store chancer – men man skulle hen til kampens 23. minut før der blev scoret – og det på en fræk genistreg af en af kampens bedste spillere, Emma Færge, der fra en position meget tæt på baglinjen – muligheden skabt af et frispark – fik drejet bolden i nettet i fjerneste målhjørne uden for Fortuna-keeper Line Johansens rækkevidde.

HB Køge fortsatte med at producere chancer, og kort før pausen blev det 2-0, da Kyra Carusa fik scoret sæsonens første mål – efter et mønsterangreb, iscenesat af Cecilie Fløe og Maddie Pokorny. På sidstnævntes indlæg dukkede Kyra Carusa op og sendte tæt under mål bolden i nettet til pauseføringen 2-0.

I anden halvleg startede Fortuna Hjørring bedst, uden aldrig på noget tidspunkt at skabe problemer for HB Køges bagerste bastioner. Efterhånden fik HB Køge igen overtaget og det var herefter kun et spørgsmål om HB Køge-sejrens størrelse.

I anden halvlegs 22. minut blev kampen afgjort, da Maddie Pokorny, efter at returen fra et frispark fra Emma Færge i højre side havnede for fødderne af Pokorny der mellem venner og fjender fik banken bolden i nettet til 3-0.

10 minutter før tid blev det 4-0 på et flot langskud af Cornelia Krmaer. Myreflittige Kyra Carusa erobrede bolden fra en Fortuna-spiller midt på banen og sendte straks bolden videre til Kramer, der var i fuldt løb mod mål og lige uden for straffesparksfeltet kanonerede bolden ind i nærmeste målhjørnet.

HB Køges hold leverede som nævnt en fremragende indsats – og bragte sig med sejren fem points foran nordjyderne.

Sejren var også en flot generalprøve på tirsdagens premierekamp i UEFA Women Champions Leagues første runde i gruppespillet, hvor HB Køge møder nummer tre i den tyske Bundesliga, TSG 1899 Hoffenheim på tyskernes hjemmebane.

En sejr der må have givet det fantastiske HB Køge-hold en masse god selvtillid før den store udfordring i det sydtyske tirsdag aften.

Truppen tager afsted fra Køge Idrætspark mandag morgen – der skal lyde et kæmpe held og lykke med kampen. Det bliver vanvittigt spændende at følge holdet – og måle sig med den aktuelle nummer tre i den tyske Bundesliga.

 

HB Køge – Fortuna Hjørring // 4-0 (2-0)

1-0// Emma Færge (23. minut).

2-0 // Kyra Carusa (45. minut)

3-0 // Maddie Pokorny (67. minut)

4-0 // Cornelia Kramer (80. minut)

 

HB Køge opstilling:

Kaylan Marckese

Emma Færge

Selma Svendsen

Laura Guldbjerg Pedersen

Isabella Obaze

Kelly Fitzgerald

Lauren Sajewich

Maddie Pokorny

Kyra Carusa

Cecilie Fløe

Signe Markvardsen

 

Udskiftning:

Lauren Sajewich ud // Sarah Jankovska ind // (58min.)

Signe Markvardsen ud // Cornelia Kraner ind // (58. min.)

Cornelia Kramer ud // Sofie Hornemann ind // (85. min.)

Cecilie Fløe ud // Cilje Ostenfeld ind // (88. min.)

Maddie Pokorny ud // Arianna Romero // (88 min.)

 

503 tilskuere på Capelli Sport Stadion i Køge