HB Køge – Fortuna Hjørring

HBK 1 - 0 FOR
05 sep 2020 - 14:00Capelli Sport Stadion

Efter et par svingende resultater i de sidste par runder, var der lagt op til et ualmindeligt spændende opgør, da HB Køge lørdag eftermiddag tog mod Fortuna Hjørring på Capelli Sport Stadion. Sidste sæsons mestrer kom til Østsjælland under gunstige forhold og der var lagt i kakkelovnen til, at nordjyderne skulle få point med hjem. Sådan blev det heldigvis ikke og i stedet fik de noget af en lang bustur retur. Men mere om det.

For kampens start bød nemlig på dominans fra udebaneholdet. Og efter ti minutter må HB Køges målmand Emily Boyd og anføreren Maria Uhre samle tropper til en kort peptalk, da Svanerne simpelthen ikke var kommet godt nok ud af starthullerne. Gæsterne er dominerende på bolden og i chancerne. Det bliver det generelle billede på første halvleg, hvor HB Køge i særdeleshed skal foranledige sig på en storspillende Emily Boyd, der rydder op i ret og kravl. Ikke mange muligheder bliver givet væk og Fortuna Hjørrings angribere rammer dog heller ikke den bedste dag. I slutningen af anden halvleg må den blå- og sortstribede angriber Lærke Niklasson en tur i (kunst)græsset, da hun støder sammen med en modstander, men kommer noget humpende på benene igen.

Da de sidste 45 minutter indledes er det dog uden Niklasson, der i stedet bliver erstattet af Makenzy Doniak. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For det bliver netop den indskiftede Doniak, som efter 66 minutter bliver matchvinder, da hun fra kanten af feltet brager bolden i netmaskerne og scorer kampens eneste mål. Cecilie Buchberg viste både gode defensive og offensive takter, da hun på midten af banen erobrede bolden og alene med tre forsvarsspillere fandt overskuddet og pladsen til Doniak til venstre for sig. Her skulle angriberen bruge en berøring og så blev der ellers sparket mod mål. Skuddet blev snittet af en forsvarsspiller og snød derfor Fortuna-målmanden, der efterfølgende måtte hive bolden ud af målnettet. Et flot mål, som kom efter flere succesfulde komponenter og ingredienser. Således blev det også fejret af hele holdet, der stimlede sammen om målscoreren og assistmageren. 

Med sejren holder HB Køge netop Fortuna Hjørring bag sig og indtager en fjerdeplads i Gjensidige Kvindeligaen efter den sjette spillerunde. 

HB Køge – Fortuna Hjørring // 1-0

1-0 // Makenzy Doniak (66 min.)

HB Køges startopstilling

Emily Boyd
Maria Uhre
Selma Svendsen
Laura Nielsen-Guldbjerg Pedersen
Amanda My
Lærke Niklasson
Lauren Sajewich
Kelly Fitzgerald
Cecilie Buchberg
Maddie Pokorny
Kyra Carusa

Udskiftninger

Makenzy Doniak ind // Lærke Niklasson ud (46. min.)
Julie Nowak ind // Laura Nielsen-Guldbjerg Pedersen ud (55. min.)
Anna Fisker ind // Cecilie Buchberg ud (87. min)
Laura Juul ind // Amanda My ud (89. min.)