HB Køge – Fredericia

HB Køge 1 - 0 Fredericia
05 maj 2018

HB Køge og Fredericia har længe kæmpet side om side i tabellen. Lørdag eftermiddag skulle de to hold så kæmpe mod hinanden på grønsværen på Capelli Sport Stadion, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel og var med til at skabe gode betingelser for en god fodboldkamp.

 

Og en god fodboldkamp, det blev det. Både HB Køge og Fredericia er to hold, der gerne vil spille spillet, og det kom også til udtryk på banen, hvor der blev gået til stålet og skabt en række chancer, der kunne have givet mere en den ene scoring, som Lee Rochester satte ind efter 17 minutters spil efter en fin aflevering i dybden fra Martin Koch Helsted, og en lige så fin afslutning fra Rochester, der sendte bolden i nettet via indersiden af fjerneste stolpe. Flot, flot mål.

 

I anden halvleg lagde HB Køge bedst fra start, og efter 54 minutter satte HB Køge gang i en hurtig omstilling og efter et kvikt sideskift havnede bolden hos Kristian Andersen, der trak ind i banen og afleverede videre til Magnus Häuser, der pludselig befandt sig fri midt i feltet. Fredericiakeeper Alexander Nybo var dog hurtigt ude og lukke ned for muligheden. Tæt på.

 

Få minutter senere blev Kristian Andersen nedlagt på venstrekanten, og i situationen blev gæsternes Erik Nissen præsenteret for sit andet gule kort, og han måtte dermed forlade banen, mens gæsterne måtte spille kampen til ende med en mand i undertal.

 

Paradoksalt nok fik Fredericia bedre fat efter udvisningen, og Andreas Hansen måtte et par gange vise sin klasse, og vise hvorfor han nu har holdt målet rent i fem af de seneste seks kampe.

 

HB Køge havde dog også en række gode muligheder, hvor føringen kunne have været fordoblet. Som da Martin Koch Helsted tyve minutter før tid headede på overliggeren efter et hjørnespark fra Kristian Andersen, eller da samme Martin Koch Helsted måtte se Alexander Nybo redde en ellers god mulighed. Eller da HB Køge-topscoreren et kvarter før tid førte bolden ind i feltet, og afleverede ind centralt, hvor Oliver Lassen blev tacklet i skudøjeblikket.

 

Muligheder var der nok af, men de blev ikke udnyttet, og så var der spænding til det sidste.

 

Fire minutter før tid var det lige ved at gå talt for HB Køge. Efter en opspilsfejl erobrede Fredericia bolden og satte kursen mod Andreas Hansens mål. HB Køge-keeperen blev passeret, men lige før målstregen kom Daniel Arrocha flyvende og reddede til hjørne i absolut sidste sekund.

 

Føringen holdt hjem, og HB Køge har nu hentet 14 point i de seneste syv kampe, og ligger aktuelt på femtepladsen med to point op til Vendsyssel på fjerdepladsen, og yderligere to point op til Viborg på tredjepladsen, der giver playoff-kampe til Superligaen.

 

Der resterer tre spillerunder. Om en uge, lørdag den 12. maj, spiller HB Køge lokalopgør på udebane mod FC Roskilde, og allerede fire dage senere kommer Viborg på besøg på Capelli Sport Stadion inden sæsonen rundes af med et besøg i Esbjerg søndag den 20. maj.

HB Køge – Fredericia // 1 – 0

1-0 // Lee Rochester (17.)

 

Udvisning, Fredericia

Erik Nissen (57.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Abdul Mumin

Jean Claude Bozga

Daniel Arrocha

Gregers Arndal-Lauritzen

Kristian Andersen

Mikkel Wohlgemuth

Magnus Häuser

Lee Rochester

Alexander Bah

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Oliver Lassen ind // Alexander Bah ud (64.)

Martin Christensen ind // Kristian Andersen ud (80.)

Karl Mööl ind // Daniel Arrocha ud (90.)

 

Tilskuertal

664 tilskuere på Capelli Sport Stadion