HB Køge – Fredericia

HB Køge 1 - 3 Fredericia
11 aug 2013

Det var med blandede følelser man forlod SEAS-NVE Park i Herfølge søndag eftermiddag efter at have været vidne til HB Køges første nederlag i sæsonen. HB Køge spillede en god kamp og havde fire skud på stolperne, men det var FC Fredericia som var skarpest på deres chancer og derfor kunne de tage de tre point med hjem til Jylland.

 

Det startede ellers godt. Det var HB Køge der sattes sig på kampen fra start og pressede FC Fredericia tilbage på banen og efter fem minutter blev der spillet en høj bold ind til Vito Hammershøy-Misrati der stødte bolden videre til Delphin Tshiembe som resolut huggede den i netmaskerne uden chance for FC Fredericias målmand. Efterfølgende havde Philip Zinckernagel og Jeppe Kjær gode forsøg, og Philip Zinckernagel havde endda et skud på oversiden af overlæggeren. Det var første forsøg på stolperne

 

Efter tyve minutter begynder FC Fredericia langsomt at komme ind i kampen og efter et hjørnespark i FC Fredercias højre side, som Thobias Ndungu uheldigt får givet væk, står Jesper Christiansen pludselig fri ved bageste stolpe og scorer mellem Frederik Due og stolpen med et hårdt skud fra en spids vinkel.

 

Kampen var nu mere lige og efter 31 minutter kommer halvlegens dramatiske højdepunkt. FC Fredericias Christian Ege Nielsen havde tidligere i kampen stemplet Philip Zinckernagel, men dommeren valgte kun at give en henstilling og efter 31 minutter stempler han Delphin Tshiembe og denne gang koger det over for flere spillere. Da gemytterne havde lagt sig er der advarsler til FC Fredericias Christian Ege Nielsen for stemplingen som reelt burde være rødt,  Pierre Kanstrup og Jesper Christiansen. For HB Køge fik Jeppe Kjær også et gult kort.

 

HB Køge forsøger at fighte sig tilbage i kampen, men jyderne står godt på banen og efter 38 minutter får Thomas Mikkelsen og Jesper Christiansen broderet sig igennem HB Køges midterforvar og Thomas Mikkelsen får skudt fladt i feltet og scorer under Frederik Due. FC Fredericia havde på det tidspunkt kun haft tre chancer og altså scoret to mål.

 

Kort før pausen skyder Jeppe Kjær på ydersiden af stolpen til målspark efter en flot solotur. Det var anden gang på stolpen.

I anden halvleg er FC Fredericia bedre placeret på banen og HB Køge har svært ved at spille sig til de åbne chancer i starten af kampen. Efter 55 minutter stikker Morten Karlsen bolden til lynhurtige Jeppe Kjær til en friløber, men hårfint bliver han dømt off side, og bare minuttet efter svigter markeringerne i HB Køges forsvar og Jesper Luth står fri i FC Fredericias højre side og dribler ind mod midten og scorer fladt under Frederik Due.

 

Nu så det svært ud, men HB Køge presser stadig på, mens jyderne ikke skal mere i den kamp men tage de chancer de får på kontraangreb, og dem har de nogle stykker af som Frederik Due tager sig af.

 

Efter 72 minutter er Thobias Ndungu pludselig fri i feltet efter en del forvirring i FC Fredericias felt og hamrer bolden på overlæggeren. For HB Køges vedkommende er det tredje gang.

Philip Zinckernagel skyder over på en god chance efter 81 minutter og bare tre minutter stikker Jeppe Kjær bolden til Philip Zinckernagel der får en friløber og hamrer bolden på undersiden af overlæggeren og i spil igen. Det var fjerde og sidste gang.

HB Køge spillede i det tidsrum nærmest powerplay omkring jydernes straffesparksfelt, men jyderne stod godt i feltet.

 

Så var det som om HB Køge havde slået sig trætte som en dominerende bokser havde bokset på en modstander i 12 omgange uden at få det rette slag ind. Der kom ikke flere chancer til HB Køge. Det sidste var et godt langskud som Simon Richter fyrer mod mål, men det blokeres til hjørne.

 

HB Køge havde spillet, men FC Fredericia var bedst til at udnytte sin chancer og derfor måtte HB Køge trække sig ud af kampen uden point. 

 

HB Køge spiller igen på tirsdag i pokalturneringen på udebane mod Nakskov.  

 

 

Mål

1-0 // Delphin Tshiembe (5.)

1-1 // Jesper Christiansen (24.)

1-2 // Thomas Mikkelsen (38.)

1-3 // Jesper Luth (56.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Søren Henriksen

Thobias Ndungu

Anders Nielsen

Marcel Rømer

Vito Hammershøy-Misrati

Morten Karlsen

Philip Zinckernagel

Delphin Tshiembe

Jeppe Kjær

 

Udskiftninger

Lee Rochester ind // Marcel Rømer ud  (59.)

Sebastian Krogdahl ind // Vito Hamershøy-Misrati ud (59.)

Sylvester Seeger-Hansen ind // Anders Nielsen ud (79.)

 

Advarsler

Jeppe Kjær

Thobias Ndungu

 

Tilskuertal

Ca. 1105 på SEAS-NVE Park